ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ετοιμάζεται βελτιωμένη η πρόταση ΟΚΥπΥ προς συντεχνίες

23 Ιανουαρίου 2023, 14:13

images

Βελτιωμένη θα είναι η νέα πρόταση του ΟΚΥπΥ που θα δοθεί στις συντεχνίες αναφορικά με το αίτημα τους για συλλογική σύμβαση εργασίας των εργαζομένων, αναφέρει ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, με την ελπίδα για αποτροπή περαιτέρω κινητοποιήσεων.

Σε δηλώσεις κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο Μακάριο Νοσοκομείο στη Λευκωσία για την τελετή παραλαβής ιατρικού εξοπλισμού από τον σύνδεσμο Cans for Kids, ο κ. Χατζηπαντέλας αναφορικά με την πρόταση ΟΚΥπΥ για τη συλλογική σύμβαση ανέφερε ότι «εύχομαι να μη χρειαστεί να αναλάβω πάλι τον ρόλο του πυροσβέστη, αλλά αν χρειαστεί θα αναλάβουμε ξανά τον ρόλο».

«Μίλησα με τον ΟΚΥΠΥ και έχω ενημερωθεί ότι η πρόταση θα είναι βελτιωμένη», είπε, ελπίζοντας να είναι μία πολύ καλή πρόταση για να τη δεχτούν οι συντεχνίες.

Πρόσθεσε ότι «σε περίπτωση που υπάρχει περιθώριο για εμπλοκή του Υπ. Υγείας, σίγουρα το Υπουργείο θα εμπλακεί ώστε να αποτρέψουμε οποιεσδήποτε άλλες κινητοποιήσεις».

Αναφερόμενος στην κατάθεση της πρότασης αύριο από τον ΟΚΥπΥ, δήλωσε ότι «η αρχική συμφωνία ήταν να παραλάβω εγώ την πρόταση την Τρίτη, και την ίδια ημέρα να τη δώσω στις Συντεχνίες».

«Την ίδια στιγμή θα γίνει μία μικρή παρουσίαση της πρότασης στα γραφεία του ΟΚΥπΥ ώστε να ξεκινήσουμε έντονα τις διαπραγματεύσεις και να τους εξηγήσουμε ακριβώς τι θα αλλάξει σε σχέση με τις προηγούμενες προτάσεις που συζητούνταν», σημείωσε.

Σε καλό δρόμο οι οικονομικές διαφορές φαρμακοποιών - ΟΑΥ

Ο κ. Χατζηπαντέλας, ερωτηθείς για το θέμα αμοιβής των φαρμακοποιών και το αίτημα του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου για συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το 2022 και επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών με τον ΟΑΥ, δήλωσε ότι την Παρασκευή υπήρξαν αρκετές συζητήσεις, προσθέτοντας ότι «το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά συνομιλούσα συνέχεια και με τον ΟΑΥ και με τους φαρμακοποιούς».

«Φαίνεται να είμαστε σε καλό δρόμο», είπε, προσθέτοντας ότι «θα μιλήσω τις επόμενες μέρες με τον πρόεδρο του ΟΑΥ με την ελπίδα να δοθεί μία ικανοποιητική πρόταση ώστε να μην έχουμε κινητοποιήσεις και από τους φαρμακοποιούς».

Σχετικά με το θέμα που έθεσε η Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥΣΟΑ) για καταγγελίες ότι γυναίκες με νοητική στέρηση υποβλήθηκαν σε στείρωση αφού έφεραν στον κόσμο τα παιδιά τους χωρίς τη συγκατάθεση τους, ο κ. Χατζηπαντέλας σχολίασε ότι θα ενημερωθεί περαιτέρω για το θέμα και θα τοποθετηθεί αναλόγως.

Επιπλέον, ερωτηθείς για την κατάσταση του τετράχρονου κοριτσιού με στρεπτόκοκκο που μετέβη στο Ισραήλ για νοσηλεία, δήλωσε ότι δεν είχε κάποια ενημέρωση τις τελευταίες ημέρες.

Της Ουρανίας Στυλιανού



Σχετικά Άρθρα