ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Έρχεται το πρώτο φόρουμ ογκολογίας

19 September 2023, 12:54

images

Τη διοργάνωση του «1ου Oncology Forum», με αφορμή τη συμπλήρωση των 25 χρόνων λειτουργίας και προσφοράς του, ανακοίνωσε σήμερα το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου.

Στόχος του Κέντρου είναι να καθιερώσει το Oncology Forum ως ετήσιο θεσμό, δημιουργώντας μια πλατφόρμα ανοικτού διαλόγου με την κοινωνία για την παρουσίαση και συζήτηση ερευνητικών εξελίξεων στον τομέα της ογκολογίας, αλλά και της ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ ασθενών.

Μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, Χρίστος Μ. Τριανταφυλλίδης, είπε ότι πριν από 25 χρόνια ξεκίνησε την λειτουργία ένα Κέντρο, αποτέλεσμα ενός καινοτόμου και πρωτοποριακού σχεδιασμού.

«Τα τελευταία 25 χρόνια το Ογκολογικό Κέντρο έχει εξελιχθεί σε ένα φάρο ελπίδας, αισιοδοξίας και υψηλής ιατρικής φροντίδας. Η αφοσιωμένη ομάδα επαγγελματιών υγείας και το διοικητικό προσωπικό έχει εργαστεί αδιάκοπα για να παράσχει καλύτερη δυνατή φροντίδα στους ασθενείς με όλα τα θεραπευτικά μέσα και τα όπλα τελευταίας τεχνολογίας που έχουν στη διάθεση τους, πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης, μέχρι σήμερα το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζάς Κύπρο παρείχε τις υπηρεσίες του σε περισσότερους από 49 χιλιάδες ασθενείς.

«Ο υψηλός αριθμός ασθενών με καρκίνο δεν επιτρέπει τον όποιο εφησυχασμό. Μακάρι να έρθει η μέρα που κέντρα σαν αυτό να καταστούν πλεονασμός, που θα σημαίνει ότι η ανθρωπότητα, η επιστήμη έχει εξαλείψει τον καρκίνο αλλά μέχρι να γίνει αυτό, το όραμα μας είναι να γίνουμε ένα κέντρο αριστείας και αυτό δεν είναι μόνο όραμα. Είναι και δέσμευση», τόνισε.

Υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες του Ογκολογικού δεν τελειώνουν ποτέ. Ανακοίνωσε ότι το Συμβούλιο των Επιτρόπων σε αυτό το χρονικό σημείο βρίσκεται σε έντονες διεργασίες με διάφορους φορείς για να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο τον τρόπο παροχής θεραπειών με αναβαθμισμένα μέσα παροχής θεραπειών ως επίσης και επέκταση του Κέντρου για εισαγωγή και νέων ιατρικών μεθόδων.

Οι στόχοι του φόρουμ

 Παρουσιάζοντας τους στόχους του «1ου Oncology Forum», ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου, Πάνος Εργατούδης, επεσήμανε ότι αποτελεί τον βασικό πυρήνα των εορτασμών για τα 25άχρονα του Κέντρου, σημειώνοντας ότι η απόφαση για καθιέρωση του θεσμού του Φόρουμ, λήφθηκε στο πλαίσιο της ευθύνης για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Τονίζοντας ότι το προσωπικό του Κέντρου, αισθάνεται  βαθιά την αίσθηση της ευθύνης για τον αγώνα κατά του καρκίνου, υπογράμμισε ότι «πρέπει να συνενώνουμε τις δυνάμεις μας με άλλους φορείς και μέσα από τη συνεχή ενημέρωση και τον διάλογο με την κοινωνία να δημιουργούμε μια κοινότητα που ν’ αγωνίζεται για τη ζωή, την υγεία και την ελπίδα».

Τέλος Σεπτεμβρίου το φόρουμ

Το 1ο Oncology Forum θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρη, στην αίθουσα «Σόλωνα Τριανταφυλλίδη» στα  Κεντρικά Γραφεία Τράπεζας Κύπρου. Το πρώτο μέρος απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές ιατρικής, νοσηλευτικής και φαρμακευτικής και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου μεταξύ των ωρών 18.00 – 20.00.

Το δεύτερο μέρος του Oncology Forum απευθύνεται στο ευρύ κοινό και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, μεταξύ των ωρών 09:00 – 13.00, στην παρουσία της υπουργού Υγείας Δρ. Πόπης Κανάρη, η οποία θα χαιρετήσει το Φόρουμ.

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα