ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Έργα για ενίσχυση προσβασιμότητας στην επαρχία Λευκωσίας

10 Νοεμβρίου 2023, 15:46

images

Yπογράφηκε την Πέμπτη το συμβόλαιο για ενίσχυση της προσβασιμότητας ποδηλατιστών, πεζών, ΑμεΑ στα αστικά κέντρα της επαρχία Λευκωσίας, ανακοίνωσε το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Το Συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων Ελευθέριος Ελευθερίου και εκ μέρους της εταιρείας «A. & C. ANGELI CONSTRUCTION LTD», ο Διευθυντής της εταιρείας Άγγελος Αγγελή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος, που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, το έργο βρίσκεται στην επαρχία Λευκωσίας και εντάσσεται στο συνολικό Χρηματοδοτούμενο Έργο «Ενίσχυση προσβασιμότητας ποδηλατιστών, πεζών, ΑμεΑ στα αστικά κέντρα» με Φορέα Υλοποίησης το Τμήμα Δημοσίων Έργων. Χρηματοδοτείται από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2025, έναντι δαπάνης €1.996.000 συν Φ.Π.Α.. 

Αναλυτικά, το έργο αφορά στη βελτίωση, ενίσχυση και αναβάθμιση υποδομών για πεζούς, ποδηλατιστές και ΑμεΑ στα αστικά κέντρα της Επαρχίας Λευκωσίας, με στόχο την ενίσχυση της προσβασιμότητας των χρηστών και την ενθάρρυνση των μετακινήσεων με μέσα φιλικά προς το περιβάλλον, με βάση τις αρχές της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, με τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών, συμπεριλαμβανομένων της κατασκευής/αναβάθμισης πεζοδρομίων με έμφαση σε πρόνοιες για ΑμεΑ, ραμπών πρόσβασης, της βελτίωσης της οδικής σήμανσης για πεζούς, αναβάθμισης υποδομών διαβάσεων πεζών/ποδηλατιστών και προσθήκης κατάλληλων συστημάτων ειδοποίησης για άτομα με μειωμένη όραση, προσθήκης απαραίτητου οδικού εξοπλισμού και διάφορων άλλων γενικών βελτιωτικών εργασιών, που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος για ασφαλή και ευχάριστη μετακίνηση.

Επίσης, προβλέπονται εργασίες για εφαρμογή του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Τμήματος Δημοσίων Έργων για ενίσχυση της ποδηλασίας, μέσω συμπερίληψης κατάλληλων υποδομών για ασφαλή και λειτουργική υποστήριξη της διακίνησης ποδηλατιστών. Θα κατασκευαστούν επίσης διάδρομοι διακίνησης ποδηλατιστών (ποδηλατόδρομοι, ποδηλατολωρίδες, ποδηλατοδιάδρομοι), ποδηλατοστάσια σε κεντρικά σημεία διακίνησης και σε κυβερνητικά κτήρια και διαβάσεις διασταύρωσης ποδηλατιστών.


Σχετικά Άρθρα