ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Έργα €40 εκατ. για αναβάθμιση παιδιατρικών κλινικών

17 Φεβρουαρίου 2023, 06:00

images

Σε έργα ύψους €40 εκατ. με τη στήριξη του κράτους εντός της επόμενης τετραετίας για αναβάθμιση των παιδιατρικών κλινικών και μονάδων εντατικής θεραπείας νεογνών των νοσοκομείων του ΟΚΥπΥ, προβαίνει ο οργανισμός.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο υγείας στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης χρηματικού ποσού από την Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου για ενίσχυση των Παιδιατρικών Κλινικών των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ, ο πρόεδρος του οργανισμού, Μάριος Παναγίδης, ανέφερε ότι εντός της επόμενης τετραετίας, προγραμματίζονται με τη βοήθεια και τη στήριξη του κράτους, σημαντικά έργα ύψους πέραν των €40 εκατ. στις παιδιατρικές κλινικές και μονάδες εντατικής θεραπείας νεογνών των δημόσιων νοσοκομείων.

Ο κ. Παναγίδης, υπογράμμισε ότι τα έργα αυτά θα γίνουν επιπρόσθετα των έργων που έχουν ήδη γίνει για αναβάθμιση των οικοδομών και εξοπλισμών, της παιδιατρικής κλινικής και μονάδας νεογνών στο ΓΝ Λεμεσού και της αναβάθμισης της παιδιατρικής μονάδας του ΓΝ Λάρνακας.

Όπως ανέφερε, «ειδική μνεία γίνεται για την αναβάθμιση του Μακάρειου Νοσοκομείου, όπου μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία ΤΑΕΠ παίδων, η επέκταση την μονάδας εντατικής θεραπείας νεογνών και ανακαίνιση εσωτερικών θαλάμων του νοσοκομείου, καθώς και για τις σημαντικές επενδύσεις που προγραμματίζονται στην παιδιατρική νοσηλευτική μονάδα του νοσοκομείου Πάφου στα πλαίσια της επέκτασης του νοσηλευτηρίου που προωθείται άμεσα».

Ο.Σ.

Σχετικά Άρθρα