ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Έρευνα στην Κύπρο για παιδιά που νόσησαν από κορωνοϊό

13 Φεβρουαρίου 2022, 06:00

images

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο και την Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου, διεξάγουν έρευνα η οποία επικεντρώνεται σε επιστημονική μελέτη για τις κοινωνικο-ψυχολογικές επιπτώσεις στην παιδική ηλικία και εφηβική ηλικία μετά από νόσηση από τον κορωνοϊό (COVID-19).

Η έρευνα διεξάγεται μέσω ερωτηματολογίου και αποσκοπεί στην καλύτερη κατανόηση των συνθηκών και της ποιότητας ζωής των παιδιών και εφήβων ηλικίας 0-18 ετών μετά τη νόσηση.

Το ερωτηματολόγιο έχει, ακόμη, ως ευρύτερο στόχο την ύπαρξη ενημερωμένης χάραξη πολιτικής και παρεμβάσεων στήριξης των ηλικιακών αυτών ομάδων στην Κύπρο.

Η έρευνα αναμένεται να διαρκέσει τρεις μήνες, από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο του 2022.

Ο επιστημονικός υπεύθυνος της έρευνας είναι ο καθηγητής Κωνσταντίνος Ν. Φελλάς, Ανώτερος Aντιπρύτανης Πανεπιστημίου Λευκωσίας και μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ).

Η επιστημονική/ερευνητική ομάδα αποτελείται από τη Δρ. Ζωή-Δωροθέα Πανά, Λέκτορα Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ) και τη Γεωργία Χαραλάμπους, ερευνήτρια – υποψήφια διδακτόρισσα.

Οι συμμετέχοντες που πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα του ερωτηματολογίου πρέπει να είναι νόμιμοι κηδεμόνες παιδιών που έχουν αναρρώσει από τη νόσο του COVID-19, ηλικίας 0-18 ετών και να ζουν νόμιμα στην Κύπρο ανεξαρτήτως εθνικότητας/υπηκοότητας ή να είναι Κύπριοι που ζουν στο εξωτερικό με μόνιμη κατοικία την Κύπρο και να έχουν νοσήσει στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η συμμετοχή στην έρευνα είναι εθελοντική και ανώνυμη.

Κατά τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, ζητείται να αναφερθούν προσωπικές εμπειρίες σχετικά με τη νόσηση του παιδιού, τη γενική κατάσταση της φυσικής και ψυχικής υγείας του παιδιού μετά τη νόσηση, καθώς και τις γενικότερες αντιλήψεις των συμμετεχόντων γύρω από τον COVID-19.

Μπορείτε να βρείτε τη φόρμα του ερωτηματολογίου εδώ: https://form.jotform.com/220383883052051

Της Ουρανίας Στυλιανού

Σχετικά Άρθρα