ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Έρευνα για ολοκληρωμένη φροντίδα καρκινοπαθών

20 Φεβρουαρίου 2023, 13:42

images

Ομάδα ερευνητών από το Τμήμα Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) , επιλέγηκε μαζί με 10 άλλες ομάδες παγκύπρια για συμμετοχή στο πρόγραμμα Cyprus Seeds, με στόχο την εμπορευματοποίηση μιας σειράς φυτικών νανοϊατρικών σκευασμάτων για υποστηρικτική, συνδυαστική και ολοκληρωμένη φροντίδα των καρκινοπαθών.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, το πρόγραμμα του Cyprus Seeds θα διαρκέσει από τον Ιανουάριο του 2023 μέχρι τον Iούνιο του 2024. Το Cyprus Seeds είναι μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που στηρίζει την εμπορευματοποίηση της ακαδημαϊκής έρευνας στην Κύπρο.

Την ερευνητική ομάδα απαρτίζουν ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ, Δρ Αντρέας Χαραλάμπους, ως επιστημονικός υπεύθυνος, η Μαρία-Ντολόρες Χριστόφη, διδακτορική φοιτήτρια του Τμήματος, ως ερευνήτρια (“champion”) και ο Θεόδωρος Σταύρου, πτυχιούχος απόφοιτος του Τμήματος, ως εξωτερικός συνεργάτης.

Σημειώνεται ότι το Τμήμα Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, ξεκίνησε τη λειτουργία του κατά το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008, με σκοπό να δημιουργήσει, να μεταδώσει και να εφαρμόσει τη νοσηλευτική γνώση ώστε να προετοιμάσει νοσηλευτές ικανούς να ασκήσουν τη Νοσηλευτική με ασφάλεια σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το ΤΕΠΑΚ βρίσκεται στις θέσεις 76-100 ανάμεσα στα 300 καλύτερα πανεπιστήμια διεθνώς και πρώτο σε Κύπρο και Ελλάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της, διεθνούς κύρους, Λίστας της Σαγκάης για το 2021.

Περισσότερες πληροφορίες για το ερευνητικό πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: 

https://cyprusseeds.com/projects/cancer-nanoherb/



Σχετικά Άρθρα