ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Επιχείρηση αεροδιακομιδής ασθενούς στο ΓΝ Πάφου από εμπορικό πλοίο

07 Ιανουαρίου 2026, 17:12

images

Επιχείρηση αεροδιακομιδής ασθενούς από εμπορικό πλοίο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου για περαιτέρω νοσηλεία διενήργησε την Τετάρτη το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ). 

Σε ανακοίνωση του ΚΣΕΔ αναφέρεται πως «στις 11:45, το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ ΝΕΑΡΧΟΣ, με σκοπό την αεροδιακομιδή ασθενούς από εμπορικό πλοίο, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 90 ΝΜ νότια Λεμεσού». 

Σημειώνεται πως «για την εκτέλεση της ιατρικής αεροδιακομιδής κινητοποιήθηκε Ελικόπτερο της 460 ΜΕΔ της Εθνικής Φρουράς, στο οποίο επέβαινε εξειδικευμένος νοσηλευτής της ειδικής ομάδας αεροδιακομιδών της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ». 

«Ο ασθενής παραδόθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου στις 13:50 για περαιτέρω νοσηλεία», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Σχετικά Άρθρα