ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Επιστολή ΟΣΑΚ στον ΟΑΥ για κέντρα αποκατάστασης

30 Αυγούστου 2023, 16:56

images

Τη διαφωνία του με την απόφαση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας να εντάξει μόνο τα κέντρα αποκατάστασης που είναι εγγεγραμμένα κάτω από τον περί ιδιωτικών νοσηλευτηρίων νόμο , εκφράζει με επιστολή που απέστειλε στον Οργανισμό η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου.

Όπως υπογραμμίζουν, ο νόμος  δεν περιέχει καθόλου προδιαγραφές και απαιτήσεις για προσφορά υπηρεσιών αποκατάστασης ενώ δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για τις υπηρεσίες αποκατάστασης που προσφέρουν.

«Οκτώ μήνες μετά που ξεκίνησε η προσφορά υπηρεσιών αποκατάστασης μέσω του ΓεΣΥ συνεχίζουμε ως ασθενείς να μην έχουμε πρόσβαση σε κέντρα αποκατάστασης τα οποία προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια. Κέντρα που όμως είναι εγγεγραμμένα κάτω από το νόμο περί στεγών για ηλικιωμένους και αναπήρους», τονίζουν.

Είναι απαράδεκτο, υπογραμμίζουν, οι ασθενείς να μην έχουν πρόσβαση σε κέντρα αποκατάστασης με τα οποία ακόμα και το Υπουργείο Υγείας είχε στο παρελθόν συνεργασία και να τους περιορίζονται οι επιλογές σε κέντρα που δημιουργήθηκαν πολύ πρόσφατα αποκλείοντας καταξιωμένα κέντρα αποκατάστασης στον τομέα τους τα οποία λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια.

Η ΟΣΑΚ μέσω της επιστολής καλεί τον ΟΑΥ όπως άμεσα αναθεωρήσει την απόφαση, για να υπάρχει δίκαιη μεταχείριση των παρόχων και μεγαλύτερη δυνατότητα επιλογής από τους ασθενείς όπως υποστηρίζουν.

Σχετικά Άρθρα