ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Επίδομα γονικής άδειας σε αυτοτελώς εργαζομένους

25 Απριλίου 2024, 20:02

images

Η Ολομέλεια ενέκρινε το απόγευμα της τροποποίησης του περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νόμου, ώστε να παρασχεθεί δικαίωμα στους αυτοτελούς εργαζομένους να λάβουν επίδομα γονικών αδειών και σε περιπτώσεις επαγγελματικών βλαβών και να καθορίσουν τις συναφείς ασφαλείς δικλείδες για τη λήψη αυτών.

Οι Βουλευτές ενέκριναν άδειας του περί Αδειών (Πατρότητας, Γονική, Φροντίδας, Ανωτέρας Βίας) και Ευέλικτων Ρυθμίσεων Εργασίας για την Ισορροπία μεταξύ Επαγγελματικής βάσης και Ιδιωτικής Ζωής Νόμου, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις με τις διατάξεις της νομοθεσίας. του περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νόμου, καθώς και να συμπληρωθούν οι προτεινόμενες, με τον υπ' αριθμόν 22, νομοσχέδιο ρυθμίσεις, με τις άδειες που παρέχονται στο δικαίωμα επιδότησης γονικής άδειας στους αυτοτελούς εργαζομένους.

Επίσης εγκρίθηκε η τροποποίηση των περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Λογαριασμοί του Ταμείου) Κανονισμών, ώστε ο λογαριασμός των βασικών συντάξεων και ο λογαριασμός των συμπληρωματικών συντάξεων να πιστωθούν με ποσά που αναλογούν στα αυξημένα ποσοστά των ασφαλιστικών αποδοχών των μισθωτών, των αυτοτελών εργαζομένων και των προαιρετικών ασφαλισμένων επί των ατόμων. καταβληθεί εισφορές.

Σχετικά Άρθρα