ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Επί τάπητος τα επιδημιολογικά δεδομένα- Στο τραπέζι τα μέτρα για κορωνοϊό

29 Αυγούστου 2023, 09:54

images

Σύσκεψη με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό, θα έχει σήμερα η Υπουργός Υγείας, προκειμένου να αξιολογηθούν οι επιδημιολογικοί δείκτες και τα νέα δεδομένα που αφορούν στον ιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του YgeiaWatch, στη συνάντηση θα εξεταστεί επίσης αν τα μέτρα που ισχύουν σήμερα θα συνεχιστούν, τα οποία είναι ο έλεγχος rapid test στα νοσηλευτήρια και στα γηροκομεία.

Όπως έχει δηλώσει πριν από μερικές μέρες η Υπουργός Υγείας, το Υπουργείο θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και τα δεδομένα είναι τέτοια που δεν υπάρχει λόγος για οποιοδήποτε πρόσθετα μέτρα, είτε για πανικό.

Σημείωσε ότι το Υπουργείο Υγείας παρακολουθεί  τη νέα υποπαραλλαγή «Έρις» και είναι σε εγρήγορση για τη νέα παραλλαγή, που εντοπίστηκε στον Καναδά, το Ισραήλ και τη Βρετανία.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη επικαιροποιήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα για την επόμενη χρόνια και το νέο εμβόλιο της Covid 19, όσο και το εμβόλιο του ιού της Γρίπης που θα αρχίσουν να παραλαμβάνονται από το τέλος Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) τα δύο αυτά εμβόλια ενδείκνυται για φέτος να χορηγούνται μαζί και όπως δήλωσε η κ. Κανάρη στα εμβολιαστικά κέντρα θα υπάρχει φέτος η δυνατότητα οι πολίτες που είναι άνω των 60 ετών και οι ευάλωτες ομάδες να τα παίρνουν ταυτόχρονα.

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα