ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Επί τάπητος μέτρα κατά βίας στην οικογένεια

04 September 2023, 08:45

images

Τα μέτρα πρόληψης για πάταξη της διαφθοράς και της βίας στην οικογένεια είναι μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε η Πρόεδρος του Ιδρύματος ΦΗΜΟΝΟΗ Μαίρη Πύργου με την Υπουργό Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ιδρύματος.

Συγκεκριμένα συζητήσαν το θέμα της καλλιέργειας κριτικής σκέψης στα παιδιά για να μπορούν τα παιδιά να αναλύουν την πληθώρα πληροφοριών που δέχονται καθημερινά, την ενδυνάμωση τους για να αντιστέκονται στις προκλήσεις, την ανάπτυξη ήθους και το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, την καλλιέργεια ηγετικών ικανοτήτων, την καλλιέργεια συνεργασίας μεταξύ των δύο φύλων, την πρόληψη της διαφθοράς και της βίας στην οικογένεια.

Συζήτησαν επίσης την προώθηση κωδίκων συμπεριφοράς, για εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά για να αποφεύγονται ανεπίτρεπτες συμπεριφορές στα σχολεία, τον ρόλο του εθελοντισμού για την απόκτηση χρήσιμων για τη μετέπειτα ζωή τους, εμπειριών. Τέλος ζήτησαν από την Υπουργό να προωθήσει ειδικά μέτρα για να βοηθήσει τους νέους να βρουν το ρόλο τους μέσα στην κοινωνία μας, διότι σήμερα νιώθουν ότι «οι απόψεις τους δεν λαμβάνονται υπόψη».

Το Ίδρυμα «έμεινε απόλυτα ικανοποιημένο από τη συνάντηση και προσβλέπει σε μια συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο για να βοηθήσει στην επίλυση αρκετών προβλημάτων που μαστίζουν την κοινωνία μας», αναφέρεται τέλος.

Σχετικά Άρθρα