ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Επί τάπητος η νεανική παραβατικότητα

08 September 2023, 15:42

images

Θέματα νεανικής παραβατικότητας συζήτησαν την Παρασκευή η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου και η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Δέσπω Μιχαηλίδου – Λιβανίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Υπουργός και Επίτροπος συζήτησαν ειδικότερα το κανονιστικό πλαίσιο που αφορά στη δημιουργία κατάλληλου χώρου κράτησης παιδιών καθώς και επιμέρους θεσμούς της νέας νομοθεσίας που εγκαθιδρύει ένα νέο σύγχρονο σύστημα δικαιοσύνης φιλικής προς τα παιδιά.

Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει, ειδικότερα, παιδοκεντρικές προσεγγίσεις, μεθόδους και θεσμούς διαχείρισης της παραβατικότητας των ανηλίκων με άξονα και ύψιστη προτεραιότητα την εξυπηρέτηση του συμφέροντος των ανήλικων παραβατών και την ανάγκη στήριξης και αναμόρφωσης τους προς όφελος των ιδίων και της κοινωνίας.

Όπως σημειώνεται, η Υπουργός ευχαρίστησε την Επίτροπο για την πολύ σημαντική συνεισφορά της στην ετοιμασία των Κανονισμών για το Χώρο Κράτησης Παιδιών καθώς και για τη διαχρονική συμβολή της στην εγκαθίδρυση και αποτελεσματική εφαρμογή του συστήματος δικαιοσύνης φιλικής για τα παιδιά.

Σχετικά Άρθρα