ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Επί τάπητος η ασφάλεια στις παραλίες

30 Ιουνίου 2023, 15:42

images

Τα ζητήματα που αφορούν στην παροχή υπηρεσιών ασφάλειας στις παραλίες από τους ναυαγοσώστες των Επαρχιακών Διοικήσεων ήταν στο επίκεντρο σύσκεψης που είχε την Παρασκευή ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου με εκπροσώπους της Παγκύπριας Επιτροπής Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις υποδομές, τον εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό που συνδέονται με την ομαλή λειτουργία των οργανωμένων παραλιών.

Ειδικότερα, αναφέρεται, συζητήθηκαν τα προβλήματα υποστελέχωσης, ενώ αναφέρθηκαν τρόποι επίλυσης, αλλά και τρόποι βελτίωσης της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, προκειμένου να δοθεί έμφαση στις παραλίες με μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Παράλληλα, προστίθεται, αποφασίστηκε η αξιολόγηση των αναγκών των Επαρχιακών Διοικήσεων σε ναυαγοσωστικό εξοπλισμό και η άμεση προώθηση της αγοράς του αναγκαίου εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων μηχανοκίνητων μέσων διάσωσης, με στόχο την επίτευξη και διασφάλιση υψηλού επιπέδου ναυαγοσωστικών υπηρεσιών για τους λουόμενους.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επiσήμανε τη σημασία της συνεργασίας και της συνεχούς επικοινωνίας με τους εκπροσώπους των ναυαγοσωστών που στελεχώνουν τις Επαρχιακές Διοικήσεις, προκειμένου να διατηρηθεί και να βελτιωθεί περαιτέρω το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας και ναυαγοσωστικής προστασίας στις παραλίες, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα