ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Επαγγελματικό πρόγευμα για θέματα καρκίνου 

14 Δεκεμβρίου 2022, 17:04

images

Επαγγελματικό πρόγευμα για καλύτερες εργασιακές συνθήκες για εργαζόμενους με θέματα καρκίνου, διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ανθρώπινου Δυναμικού της Ελληνικής Τράπεζας και ο ΠΑΣΥΚΑΦ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας στη Λευκωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Τράπεζας.

Όπως αναφέρεται, η Μαρία Σπυρίδη, Διευθύντρια Υπηρεσίας Ανάπτυξης και Εμπειρίας Προσωπικού, στη Μονάδα Ανθρώπινου Δυναμικού, δήλωσε ότι ο κάθε εργοδότης οφείλει να γνωρίζει τους τρόπους που μπορεί να στηρίξει το προσωπικό του για να αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση κατά την οποία ο ίδιος ή τα αγαπημένα του πρόσωπα έρχονται αντιμέτωπα με τη μάστιγα του καρκίνου.

Πρόσθεσε επίσης, ότι στόχος της Ελληνικής Τράπεζας είναι πάντοτε η βιώσιμη ανάπτυξη και αυτή μπορεί να έρθει μόνο όταν ο καθένας από εμάς δίνει πίσω στην κοινωνία και στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. «Η υγεία αποτελεί βασικό πυλώνα της Στρατηγικής μας για θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας & Διακυβέρνησης (ESG) και θα συνεχίσουμε έμπρακτα να στηρίζουμε το έργο του ΠΑΣΥΚΑΦ», κατέληξε.

Αναφέρεται ότι ομιλήτριες στην εκδήλωση ήταν η Έμιλυ Παναγιώτου, Κοινωνική Λειτουργός του ΠΑΣΥΚΑΦ και η Άρτεμις Κοματίνα, Συμβουλευτική Ψυχολόγος/Συντονίστρια Ψυχοκοινωνικής Υπηρεσίας του ΠΑΣΥΚΑΦ. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκε ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ένας στους τρεις ανθρώπους θα διαγνωστεί με καρκίνο μέχρι την ηλικία των 75 ετών. Επομένως, ένας επαγγελματίας ανθρώπινου δυναμικού, εργοδότης ή διευθυντής, είναι πιθανό να κληθεί να διαχειριστεί καταστάσεις όπου το προσωπικό ή τα αγαπημένα του πρόσωπα θα έρθουν αντιμέτωποι με την ασθένεια του καρκίνου. 

Σχετικά Άρθρα