ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Επαφές Υπ. Υγείας στη Λισαβόνα

15 Δεκεμβρίου 2022, 12:35

images

Στο πλαίσιο συμμετοχής της Κύπρου στην Ομάδα Πομπιντού, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, συμμετείχε στο 18ο Υπουργικό Συνέδριο του Συμβουλίου Ευρώπης με θέμα “Human rights at the heart of drugs and addictions policies”, που πραγματοποιήθηκε στις 13 με 14 Δεκεμβρίου στη Λισαβόνα.

Η Ομάδα Πομπιντού παρέχει γνώση, υποστήριξη και λύσεις για αποτελεσματικές, τεκμηριωμένες πολιτικές για τα ναρκωτικά. 

Σε ομιλία του ο Υπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ανέφερε πως η ομάδα Πομπιντού του Συμβουλίου της Ευρώπης, παρέχει μεγάλη υποστήριξη σε όλα τα μέλη της στη διεύρυνση των πολιτικών ώστε να συμπεριλάβουν την εθιστική συμπεριφορά που σχετίζεται με τη χρήση παράνομων και νόμιμων ουσιών όπως το αλκοόλ και ο καπνός, καθώς και νέες μορφές εθισμών όπως ο διαδικτυακός τζόγος και τα τυχερά παιχνίδια. Τόνισε, πως στόχος είναι η υποβοήθηση των κρατών μελών για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων τους, βάσει των συμβάσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης και των Ηνωμένων Εθνών κατά την υλοποίηση των πολιτικών τους για τα ναρκωτικά.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε ενόψει της λήξης της Πορτογαλικής Προεδρίας, προσφέροντας στις χώρες την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και προκλήσεις στον τομέα των εξαρτήσεων.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, οι εκπρόσωποι της Ομάδας Πομπιντού, υιοθέτησαν το νέο Πρόγραμμα Εργασίας για την περίοδο 2023-2025. Επίσης, οι Υπουργοί Υγείας, υιοθέτησαν τη Διακήρυξη της Λισσαβόνας η οποία θα αποτελέσει συλλογική δέσμευση για σκοπούς θεσμοθέτησης ενιαίας πολιτικής.


Σχετικά Άρθρα