ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ενώπιον του Υπουργικού μικρές χαλαρώσεις μέτρων

08 Οκτωβρίου 2021, 06:05

images

Την παράταση των υφιστάμενων υγειονομικών μέτρων με ορισμένες χαλαρώσεις στα γήπεδα και στον πολιτισμό, αναμένεται να εγκρίνει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας σε δηλώσεις του, μετά τη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, ανέφερε πως οι προτάσεις, που θα τεθούν ενώπιον του Υπουργικού θα αφορούν, μεταξύ άλλων, την είσοδο μη εμβολιασμένων σε γήπεδα, θέατρα και κινηματογράφο, με PCR τεστ.

Επίσης, είπε πως αναμένεται να εγκριθεί πρόταση σχετικά με την αύξηση του αριθμού παρευρισκόμενων σε κλειστούς, αλλά και ανοικτούς χώρους.

Η πρόταση που αφορά στα θέατρα, τους κινηματογράφους και τις αίθουσες θεαμάτων περιλαμβάνει δυο πρόνοιες.

Α) Χωρητικότητα 250 άτομα σε εσωτερικούς και 350 σε εξωτερικούς χώρους με απαραίτητη προϋπόθεση την προσκόμιση SafePass.

B) Χωρητικότητα 75% αν οι θεατές είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες ή με την προσκόμιση αρνητικού PCR διάρκειας 72 ωρών.

Σχετικά με το μέτρο της μάσκας, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως το μέτρο αυτό «θα είναι μαζί μας για αρκετό καιρό ακόμα, αφού είναι αποδεδειγμένο ότι προστατεύει».

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος ενός 5ου κύματος της πανδημίας Covid – 19 εάν οι πολίτες δεν τηρούν πιστά τα περιοριστικά μέτρα και εάν δεν συνεχιστεί η εμβολιαστική κάλυψη σε όλους τους πολίτες και με την τρίτη δόση εμβολίου μετά το πράσινο που άναψε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), για εμβολιασμό όλων των ατόμων 12 χρόνων και άνω.

Σχετικά Άρθρα