ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ενώπιον του ΠτΔ Κανάρη, Γιαννάκη

17 Αυγούστου 2023, 08:32

images

Τέλος στη σύγκρουση κορυφής που ταλανίζει το Υπουργείο Υγείας εδώ και 11 μέρες προτίθεται να δώσει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος προτίμησε πριν πάρει οριστικές αποφάσεις επί του θέματος, να καλέσει στο γραφείο του την Υπουργό Υγείας Πόπη Κανάρη και τη Γενική Διευθύντρια Χριστίνα Κανάρη.

Η συνάντηση δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, όπως δήλωσε στη StockWatch ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ωστόσο, αυτή αναμένεται να λάβει χώρα, είτε σήμερα ή το αργότερο αύριο.

Ο ΠτΔ δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του, ούτε και στους πιο στενούς του συνεργάτες, ως προς τις τελικές αποφάσεις που θα λάβει.

Θα αναμένει πρώτα, το αποτέλεσμα της συνάντησης που θα έχει ο ίδιος με την πολιτική προϊστάμενη και τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας αντίστοιχα, επιδιώκοντας πάνω από όλα, σύμφωνα με πηγή της Προεδρίας, να επέλθει διοικητική ομαλότητα σε ένα υπουργείο από το οποίο ο κόσμος αναμένει πολλά καθώς, αφορά στην ποιότητα της υγείας του.

Ανεξάρτητα της συνάντησης των τριών, ο Πρόεδρος, που επέστρεψε χθες από την προεδρική κατοικία στο Τροόδος, είναι σαφώς ενοχλημένος από τις διαστάσεις που πήρε η αντιπαράθεση Κανάρη – Γιαννάκη.

Ειδικότερα, ο Ν. Χριστοδουλίδης, δεν κρύβει τη δυσφορία του από το γεγονός ότι η κρίση μεταξύ Κανάρη – Γιαννάκη υπόβοσκε από την πρώτη στιγμή που η κ. Κανάρη ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας.

Οι γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των δύο είχαν κοπεί αφού, δεν υπήρξε ποτέ η ανάλογη συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ τους και η Προεδρία φρόντισε να στείλει τα μηνύματα έγκαιρα.

Ωστόσο, η απόφαση της κ. Κανάρη να ζητήσει διερεύνηση καταγγελιών που προήλθαν από ανώνυμο στο διαδίκτυο σε σχέση με τη γνησιότητα των πτυχίων της κ. Γιαννάκη και κατά πόσο αυτή ομιλεί ή όχι άριστα την αγγλική γλώσσα, χωρίς καν να ενημερωθεί η Προεδρία, δεν άρεσε καθόλου στον Πρόεδρο.

Κατά τον κ. Χριστοδουλίδη, το ποτήρι είχε ξεχειλίσει και όπως αναφέρουν στη StockWatch πηγές που έχουν γνώση του θέματος, ο ΠτΔ φαίνεται να έχει παραστάσεις και από ποιο γραφείο έφυγαν οι επιστολές που είδαν το φως της δημοσιότητας, κι αυτό, παρά τις συνεχείς υποδείξεις που έγιναν και προς τις δύο και ειδικότερα προς την Υπουργό να σταματήσει η δημόσια σύγκρουση τους και η διοχέτευση της μεταξύ τους αλληλογραφίας σε ΜΜΕ.

Το θέμα που εγείρεται, είναι το πώς ο Πρόεδρος θα διαχειριστεί σήμερα ή αύριο τις εξωθεσμικές διαδικασίες που επέλεξε η Υπουργός Υγείας για να δώσει υπόσταση σε ανώνυμες καταγγελίες που είδαν το φως στο διαδίκτυο.

Πηγές του Προεδρικού εκτιμούν ότι ο κ. Χριστοδουλίδης θα ήθελε σε πρώτο στάδιο να χαμηλώσουν οι τόνοι και κατόπιν στο πλαίσιο ενός επικείμενου ανασχηματισμού ή στο πλαίσιο της εναλλαξιμότητας των Γενικών Διευθυντών υπουργείων να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις σύμφωνα και με τα δεδομένα που θα έχει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Η ΠΑΣΥΔΥ, όπως έγραψε η StockWatch, διαφώνησε κάθετα με τις διαδικασίες που επέλεξε η κ. Κανάρη για να διερευνήσει τις καταγγελίες σε βάρος της Γεν. Διευθυντρίας του Υπουργείου.

Ο Πρόεδρος ενόσω ήταν σε διακοπές στην Ελλάδα, όταν ξέσπασε η κρίση στο Υπουργείο Υγείας, ενημερώθηκε γραπτώς από το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων.

Του υποδείχθηκε ότι η ΠΑΣΥΔΥ δεν θα αποδεχόταν ποτέ τις διαδικασίες που επέλεξε η κ. Κανάρη για διερεύνηση τέτοιων καταγγελιών σε βάρος ενός θεσμικού αξιωματούχου.

Του Λεύκου Χρίστου

Σχετικά Άρθρα