ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ενώπιον Π. Κανάρη τα προβλήματα ασθενών ήπατος

26 Οκτωβρίου 2023, 10:51

images

Συνάντηση με την Πρόεδρο και μέλη του Συνδέσμου Ασθενών Ήπατος και Φίλων Κύπρου «Προμηθέας» πραγματοποίησε χθες η Υπουργός Υγείας, Δρ. Πόπη Κανάρη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, στο πλαίσιο της συνάντησης ενημερώθηκαν από την Υπουργό για τις εξελίξεις σε σχέση με το πρόσφατο ταξίδι της στο Λονδίνο, για την κάλυψη αναγκών των ασθενών με ηπατικές παθήσεις, αλλά και τη δημιουργία Ηπατολογικής Κλινικής στην Κύπρο.

Παράλληλα, προσθέτουν η Πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιαννούλλα Κουλλά, ενημέρωσε την υπουργό υγείας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, αλλά και για τις δράσεις και εκστρατείες ενημέρωσης που πραγματοποιεί ο σύνδεσμος, για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με τις ηπατικές παθήσεις.

Σε δηλώσεις της για το θέμα, η κ. Κανάρη ανέφερε πως η πρόσφατη επίσκεψη της στο Λονδίνο μαζί με τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή του ΟΚΥπΥ ήταν ιδιαίτερα επιτυχής.

«Δώσαμε για πρώτη φορά, στα δύο βρετανικά νοσηλευτήρια συγκεκριμένες προτάσεις και αναμένουμε την ανταπόκριση τους ως προς το τι ακριβώς μπορούν να προσφέρουν και με ποιο κόστος», επεσήμανε.

Ανέφερε παράλληλα πως έχουν ζητηθεί από τα βρετανικά νοσηλευτήρια, υποτροφίες για ιατρούς και νοσηλευτές στον τομέα της ηπατολογίας, προκειμένου να είναι σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τη λειτουργία της Ηπατολογικής Κλινικής.

Τόνισε τέλος, πως σε συνεννόηση με τον ΟΚΥπΥ, θα προκηρυχθούν θέσεις για την πρόσληψη ηπατολόγων, προκειμένου να καλυφθεί ένα κενό που υπάρχει εδώ και χρόνια.

 

Μ.Μ.

Σχετικά Άρθρα