ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ενώνουν δυνάμεις για στήριξη εξαρτημένων ατόμων

14 September 2023, 12:46

images

Τις δυνάμεις τους ενώνουν οι Μητροπολίτες Πάφου και Ταμασού και Ορεινής Ησαϊας (Κυκκώτης) σε μια προσπάθεια να στηρίξουν το Ανοικτό Θεραπευτικό Κέντρο Εξαρτημένων Ατόμων «Τόλμη» της Πάφου. Η έναρξη της συνεργασία των δύο Μητροπολιτών με την «Τόλμη» της Πάφου εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαϊας (Κυκκώτης) και πρόεδρος του Κέντρου Ενημέρωσης και Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ( Κ.ΕΝ.Θ.Ε.Α), σε ομιλία του στο κτίριο της "Τόλμης" χτες, αναφέρθηκε στη σημασία να μείνουν οι νέοι μακριά από «κακοτοπιές», ναρκωτικές αλλά και ζημιογόνες ουσίες. Στους νέους, ανέφερε ο Ταμασού Ησαΐας, θα πρέπει να δώσουμε μέλλον και προοπτικές.

Όσον αφορά την «Τόλμη» και τους λειτουργούς της, σημείωσε πως αυτοί είναι οι εργάτες που θα σώσουν πολλές ψυχές, ενώ είπε πως η τοπική Εκκλησία πρέπει να στηρίζει παντιοτρόπως τους νέους. Αναφέρθηκε ακολούθως και στην έγνοια που έχει ο Μητροπολίτης Πάφου κ.κ. Τυχικός στην αντιμετώπιση του θέματος των εξαρτήσεων.

Ο Μητροπολίτης Πάφου σημείωσε από την πλευρά του πως από την ανάληψη των καθηκόντων του ως Μητροπολίτης Πάφου αλλά και πριν, βρίσκεται έμπρακτα και αθόρυβα στο πλευρό της «Τόλμης». Στόχος μας, συνέχισε, είναι η απεξάρτηση της νεολαίας από τις εξαρτησιογόνες ουσίες και η στήριξης τους.

Η πρόεδρος του Ανοικτού  Θεραπευτικό Κέντρο Εξαρτημένων Ατόμων «Τόλμη» της Πάφου Έλενα Χριστοφόρου ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες Πάφου και Ταμασού για την παρουσία τους και την στήριξη τους προς το θεραπευτικό κέντρο και την δέσμευση τους να στηρίξουν άμεσα την «Τόλμη» με αρκετά προγράμματα. 

Η συνεργασία με τους Μητροπολίτες που εγκαινιάστηκε χτες θα συνεχιστεί με σειρά συναντήσεων. Στόχος μας συνέχισε, η κ. Χριστοφόρου «είναι να μεταβούμε στα σχολεία να ενημερώσουμε μαθητές, γονείς και καθηγητές αλλά και όλους όσους έχουν επαφή με εξαρτημένα άτομα».

Ανακοίνωσε τέλος πως η «Τόλμη της Πάφου» τροχιοδρομεί εκδηλώσεις ενημερωτικού περιεχομένου το αμέσως επόμενο διάστημα και εξέφρασε την ελπίδα για στήριξη του κόσμου και όλων των παραγόντων της Πάφου.

Σχετικά Άρθρα