ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εντός Ιανουαρίου η έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής iSAVElives

03 Ιανουαρίου 2023, 12:45

images

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες από το Υπουργείο Υγείας και την Ελληνική Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, για την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής iSAVElives, εντός Ιανουαρίου του 2023. Συγκεκριμένα, οι τεχνικές ομάδες του KIDS SAVE LIVES, οι Υπηρεσίες Αναζωογόνησης του Υπουργείου Υγείας, η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Λευκωσίας (ΟΚΥπΥ) και η Υπηρεσία Ασθενοφόρων (ΟΚΥπΥ), εργάζονται ακούραστα για τη διευθέτηση τεχνικών και άλλων ζητημάτων, με σκοπό την έγκαιρη έναρξη του προγράμματος στην Κύπρο.

Μέσω του μνημονίου συνεργασίας που υπογράφθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2022, μεταξύ του Υπουργού Υγείας, κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα  και του Πρόεδρου της Ελληνικής Ανθρωπιστικής Οργάνωσης Κοινωνίας Πολιτών KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, κ. Αναστάσιου Στεφανάκη, δημιουργείται ένα κοινό μέτωπο αλληλεγγύης για την άμεση θωράκιση, την ασφάλεια, την προστασία και τη διάσωση κάθε ανθρώπινης ζωής που κινδυνεύει από καρδιακό επεισόδιο, πνιγμό ή άλλη αιτία.

Για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση της εφαρμογής iSAVElives στην Κύπρο, με σκοπό τη μείωση του χρόνου ανταπόκρισης σε απειλητικά για την ζωή συμβάντα - με τη συνδρομή των πιστοποιημένων Community First Responders (Πρώτοι Ανταποκρινόμενοι της Κοινότητας) -, απαιτείται η συνδρομή και η ευαισθητοποίηση ΟΛΩΝ των πολιτών. 

Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Υγείας απευθύνει κάλεσμα προς επιχειρήσεις, οργανισμούς και πολίτες που διαθέτουν Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή, όπως προχωρήσουν:

  • στην καταχώρηση του/των AED/ΑΕΑ στον διαδικτυακό Εθνικό Χάρτη Απινιδωτών που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του KIDS SAVE LIVES: https://kidssavelives.gr/add-new-aed/, και
  • στην ενημέρωση και στην επικαιροποίηση στοιχείων των AED/ΑΕΑ που τηρούνται στο αρχείο του Υπουργείου Υγείας, συμπληρώνοντας το επισυναπτόμενο έντυπο.

ΟΔΗΓΙΕΣ: 

Πριν προχωρήσετε στην καταχώρηση του/των AED/ΑΕΑ, ελέγξτε εάν είναι λειτουργικός (ενεργή μπαταρία / ηλεκτρόδια) και αν υπάρχουν στη συσκευασία τα απαραίτητα βοηθητικά αναλώσιμα (πετσέτα, ψαλίδι, ξυραφάκι, προστατευτική μάσκα προσώπου για εμφυσήσεις διάσωσης, καθώς και μέσα ατομικής προστασίας όπως μάσκες και 3-5 ζεύγη γάντια). Αφού αντικαταστήσετε ή εξασφαλίσετε όλα τα παραπάνω, προχωρήστε στην καταχώρηση του. Αφού ολοκληρώσετε την καταχώρηση, η Τεχνική Ομάδα του Εθνικού Χάρτη Απινιδωτών της εφαρμογής ενδέχεται να επικοινωνήσει μαζί σας.

Παρακαλείστε όπως ολοκληρώσετε τη σημαντική για τη δημόσια υγεία διαδικασία, εντός των επόμενων 90 ημερών (έως 1η Μαρτίου 2023).

Σχετικά Άρθρα