ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εντοπισμός 35 κρουσμάτων από αλυσίδα μετάδοσης σε Δημοτικό Σχολείο στη Λεμεσό

22 Οκτωβρίου 2021, 11:21

images

Ολοκληρώθηκε η ιχνηλάτηση της αλυσίδα μετάδοσης που προέκυψε σε Δημοτικό Σχολείο στη Λεμεσό, από την οποία εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής 35 κρούσματα από το χώρο του σχολείου, που αφορούν μαθητές και προσωπικό.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας στην πρώτη τάξη που βρέθηκαν τα κρούσματα, εντοπίστηκαν 12 κρούσματα και διαφάνηκε ότι η διασπορά έγινε εντός της τάξης, γεγονός αναμενόμενο, εφόσον τα παιδιά είναι στον ίδιο χώρο πολλές ώρες και αναπόφευκτα έχουν στενή επαφή.

Σε σχέση με κρούσματα που εντοπίστηκαν σε άλλα τμήματα, η μετάδοση έγινε εξωσχολικά, σημειώνοντας ότι κάποια από τα παιδιά της τάξης με τη συρροή των 12 κρουσμάτων έχουν αδέρφια σε άλλες τάξεις ή είναι φίλοι ή συμμετέχουν σε εξωσχολικές εκπαιδευτικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Όπως σημειώνει το αρμόδιο Υπουργείο η αλυσίδα κρουσμάτων δεν προέκυψε από πάρτι, όπως είχε αρχικά λεχθεί.

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι «φαίνεται πως κάποια άτομα από την αλυσίδα, ενώ είχαν συμπτώματα πήγαν στο σχολείο» και τονίζει εκ νέου ότι οποιοδήποτε άτομο έχει συμπτώματα, ανεξαρτήτως εμβολιασμού ή όχι, απομονώνεται στο σπίτι και επικοινωνεί με τον Προσωπικό του Ιατρό, ο οποίος αφού αξιολογήσει τα συμπτώματα, μπορεί να παραπέμψει τον δικαιούχο του για PCR, μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο νόσησης με κορωνοϊό.

«Μέχρι να ξεκαθαριστεί, εάν πρόκειται για κορωνοϊό ή για άλλη λοίμωξη και αντιμετωπιστεί ιατρικά από τον Προσωπικό Ιατρό, αποφεύγεται οποιαδήποτε κοινωνική ή επαγγελματική δραστηριότητα», σημειώνει το αρμόδιο Υπουργείο.

Εξάλλου, ανακοινώνει ότι το σχολείο θα επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα, ενώ δόθηκαν οδηγίες όπως τα παιδιά και το προσωπικό του σχολείου, που αξιολογήθηκαν ως στενές επαφές και έχουν λάβει οδηγίες αυτοπεριορισμού, παραμείνουν σε περιορισμό μέχρι το πέρας του χρονικού διαστήματος που απαιτείται.

Επίσης, αναφέρει πως δόθηκαν συστάσεις για υποβολή σε εξέταση PCR μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας όλων των μαθητών και του προσωπικού.

Επιπλέον, αναφέρει ότι όσα άτομα δεν δηλώθηκαν ως στενές επαφές θα επιστρέψουν στο σχολείο τη Δευτέρα και στην είσοδο του σχολείου θα υπάρχει κινητή μονάδα δειγματοληψίας για τη διενέργεια rapid test σε όλους, ενώ όσοι εντοπιστούν θετικοί, θα επιστρέφουν στο σπίτι και θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο για τα θετικά περιστατικά COVID.

Τέλος, αναφέρει πως έγινε ισχυρή σύσταση για πιο αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σχετικά Άρθρα