ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ένταξη νέων φαρμάκων σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ στο ΓεΣΥ

20 Ιανουαρίου 2023, 10:35

images

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας επιθυμεί να ενημερώσει το κοινό ότι από την 1η Ιανουαρίου 2023 έχουν ενταχθεί στον Κατάλογο Φαρμακευτικών Προϊόντων του ΓεΣΥ, επτά (7) νέα φαρμακευτικά προϊόντα για τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ (κατηγορίας γλιπτινών).

Ως αποτέλεσμα της ένταξης των συγκεκριμένων φαρμακευτικών προϊόντων θα παρατηρηθεί αλλαγή στη Συνεισφορά ΙΙ (PC2) που πληρώνουν οι δικαιούχοι για κάποια από τα υφιστάμενα προϊόντα της συγκεκριμένης κατηγορίας των γλιπτινών. 

Ο Οργανισμός επισημαίνει ότι στον Κατάλογο Φαρμακευτικών Προϊόντων του ΓεΣΥ θα εξακολουθήσουν να παρέχονται φαρμακευτικά προϊόντα από τη συγκεκριμένη κατηγορία για τα οποία δε θα απαιτείται καταβολή Συνεισφοράς ΙΙ. Για πιο εκτενή ενημέρωση, οι δικαιούχοι μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες από τον θεράποντα ιατρό ή/ και τον φαρμακοποιό τους.

Πιο κάτω παρατίθενται τα νέα φαρμακευτικά προϊόντα που έχουν ενταχθεί στον ΚΦΠ:

1. DALMEVIN TABLET 50MG (VILDAGLIPTIN)

2. VILDAGLIPTIN ACCORD TABLET 50MG (VILDAGLIPTIN)

3. JIDINUM TABLET, FILM COATED 25MG (SITAGLIPTIN)

4. JIDINUM TABLET, FILM COATED 50MG (SITAGLIPTIN)

5. JIDINUM TABLET, FILM COATED 100MG (SITAGLIPTIN)

6. DALTEX TABLET, FILM COATED 50MG/850MG (VILDAGLIPTIN / METFORMIN)

7. VILDAGLIPTIN/ METFORMIN HYDROCHLORIDE ACCORD TABLET, FILM COATED
50MG/850MG (VILDAGLIPTIN / METFORMIN)

8. DALTEX TABLET, FILM COATED 50MG/1000MG (VILDAGLIPTIN / METFORMIN)

Στον Πίνακα 1 παρουσιάζονται αναλυτικά όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα της κατηγορίας των γλιπτινών που είναι διαθέσιμα από την 01/01/23 καθώς και η σχετική Συνεισφορά ΙΙ για κάθε προϊόν. 

Σημειώνεται ότι από την 01/02/2023 θα τεθεί σε εφαρμογή ο Ενιαίος Τιμοκατάλογος Φαρμακευτικών Προϊόντων του Υπουργείου Υγείας για το 2023. H αλλαγή των τιμών σε ορισμένα από τα πιο πάνω φαρμακευτικά προϊόντα ενδεχομένως να επηρεάσει τη Συνεισφορά ΙΙ που καταβάλλουν οι ασθενείς για τα φάρμακα αυτά.


Σχετικά Άρθρα