ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ενημέρωση για Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικών Ιατρών

14 Μαρτίου 2024, 20:58

images

Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικών Ιατρών παρέχονται δωρεάν στους δικαιούχους του ΓεΣΥ, σε καθορισμένα νοσηλευτήρια (Κέντρα Εφημερίας ΠΙ), σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου και στελεχώνονται από ΠΙ ενηλίκων και παιδιών, όπως επίσης νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό, αναφέρει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας.

Σημειώνει ότι το ωράριο λειτουργίας των Υπηρεσιών Εφημερίας τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις Δημόσιες Αργίες είναι από τις 11.00 έως τις 17.00.

Αναφέρει ότι οι Υπηρεσίες Εφημερίας λειτουργούν μόνο με προγραμματισμένα ραντεβού. Ως εκ τούτου, ο δικαιούχος πρέπει να καλέσει στο τηλέφωνο επικοινωνίας του Κέντρου Παροχής Υπηρεσιών Εφημερίας που επιθυμεί και να ενημερώσει για το έκτακτο πρόβλημα υγείας που έχει προκύψει.  

Όπως σημειώνεται, οι Υπηρεσίες Εφημερίας ΠΙ δε λειτουργούν ως Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι, στις Υπηρεσίες Εφημερίας δεν εξυπηρετούνται δικαιούχοι για έκδοση επαναλαμβανόμενων συνταγών ή έκδοση παραπεμπτικών για άλλες υπηρεσίες του ΓεΣΥ.

Για σοβαρά περιστατικά που απειλείται η ζωή, όπως σε καρδιακά επεισόδια ή εγκεφαλικά, οι δικαιούχοι πρέπει να καλέσουν άμεσα το 112 για ασθενοφόρο ή να απευθυνθούν στο πλησιέστερο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ). 

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας προχώρησε στον καθορισμό Κέντρων Εφημερίας σε όλες τις επαρχίες. Το τηλεφωνικό κέντρο ξεκινά τη λειτουργία του 30 λεπτά πριν από την έναρξη λειτουργίας των Υπηρεσιών Εφημερίας.

Περισσότερες πληροφορίες  στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ www.gesy.org.cy καθώς και τους επίσημους λογαριασμούς του ΟΑΥ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικά Άρθρα