ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Έναρξη διεργασιών αναβάθμισης Γεν. Νοσοκομείου Πάφου

28 Δεκεμβρίου 2023, 12:54

images

Στην αναβάθμιση νοσοκομείων μεταξύ αυτών και του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου προχωρά ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας μετά την εξασφάλιση κονδυλίων μέσω του Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Όπως ανέφερε σε δήλωση του ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης χαιρετίζοντας την έναρξη των διεργασιών για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, θα αναβαθμιστούν και θα επεκταθούν το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, το Μαιευτικό – Γυναικολογικό Τμήμα, η Κλινική Εγκύων, θα δημιουργηθεί Παιδιατρική Νοσηλευτική Μονάδα και θα ανακαινιστεί η  Ημερήσια και Βραχεία Νοσηλεία του ΤΑΕΠ.

«Με την αναβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων μας και ιδιαίτερα του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, θα μπορέσουμε να έχουμε  νοσοκομεία τα οποία θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών», είπε.

Παράλληλα ο κ. Σαββίδης ανέφερε ότι πέραν αυτών, επιβάλλεται να δημιουργηθεί Εντατική Μονάδα Θεραπείας αλλά και να καλυφθεί το Νοσοκομείο Πάφου µε άλλες κρίσιμες ειδικότητες, όπως νευροχειρουργική, αγγειοχειρουργική, επεμβατική καρδιολογία, επεμβατική ακτινολογία αφού θεωρούνται ως οι πλέον αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία του.

Τέλος ο βουλευτής αναφέρθηκε στη ν ανάγκη για  δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Νοσοκομείο Πάφου αφού όπως είπε υπάρχει καθημερινή ανάγκη λόγω των περιστατικών και η ΜΕΘ με την ειδικότητα της εντατικολογίας θα αυξήσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και την αξιοπιστία του νοσοκομείου.

Σχετικά Άρθρα