ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ένα βήμα πριν το υπουργικό το νομοσχέδιο για πανεπιστημιακές κλινικές

14 Φεβρουαρίου 2023, 16:39

images

Ένα βήμα πριν το υπουργικό συμβούλιο βρίσκεται το νομοσχέδιο για τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών στην Κύπρο, αφού ολοκληρώθηκαν σήμερα οι τελευταίες εκκρεμότητες που αφορούν το εν λόγω νομοσχέδιο.

Όπως ανέφερε στο YgeiaWatch ο σύμβουλος επικοινωνίας του υπουργού υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, «ο υπουργός υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, είχε υπηρεσιακή συνάντηση σήμερα το απόγευμα για να συζητηθούν και για να τακτοποιηθούν οι τελευταίες εκκρεμότητες που αφορούν το νομοσχέδιο περί πανεπιστημιακών κλινικών».

Συγκεκριμένα, το εν λόγω νομοσχέδιο αφορά τον περί συνεργασίας πανεπιστημίων και Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) νοσηλευτηρίων/ιδιωτικών νοσηλευτηρίων νόμο του 2022.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, με την υπηρεσιακή συνάντηση ολοκληρώθηκαν οι τελευταίες εκκρεμότητες μετά από διαβούλευση που προηγήθηκε με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, την οποία συντόνιζε σχετικός φορέας.

Το εν λόγω νομοσχέδιο αναμένεται να αποσταλεί εντός των ημερών στη Νομική Υπηρεσία και στόχος του Υπουργού Υγείας είναι να υποβληθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου πριν το τέλος της θητείας του κ. Χατζηπαντέλα.

Σε δημόσιες δηλώσεις του ο κ. Χατζηπαντέλα, ανέφερε ότι το θέμα των πανεπιστημιακών κλινικών ενδεχομένως αύριο να σταλεί στη Νομική Υπηρεσία με στόχο να τεθεί ενώπιον του παρόντος Υπουργικού Συμβουλίου.

Για το θέμα του νομοσχεδίου «Συνηγόρου του ασθενή», είπε ότι θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού αύριο.

Της Ουρανίας Στυλιανού



Σχετικά Άρθρα