ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Έμειναν χωρίς γιατρό παιδιά με ρευματικά νοσήματα

10 Απριλίου 2024, 06:00

images

Χωρίς γιατρό μένουν δεκάδες παιδιά με ρευματικές παθήσεις καθώς η μοναδική παιδίατρος με εξειδίκευση στην Ρευματολογία, στο Μακάριο Νοσοκομείο, αφυπηρέτησε και δεν έχει βρεθεί αντικαταστάτριά της.

Ο Σύνδεσμος Ρευματοπαθών Κύπρου (ΣύΡεΚ), υποστηρίζει ενώ έχει αποστείλει εδώ και εφτά μήνες επιστολές προς τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), δεν έχει πάρει καμία απάντηση, ενώ απαντήσεις δεν έχουν πάρει ούτε οι ίδιοι οι γονείς. Εκπρόσωπος του ΟΚΥπΥ, διαβεβαίωσε ότι τα οποιαδήποτε κενά θα καλυφθούν και γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να μην υπάρξει το οποιοδήποτε κενό.

Μιλώντας πρόσφατα στο YgeiaWatch, η Συντονίστρια της Ομάδας Γονέων και Παιδιών με Νεανικά Ρευματικά Νοσήματα και μέλος του ΔΣ του ΣύΡεΚ, Θεογνωσία Αποστόλου, επεσήμανε ότι η συνταξιοδότηση της γιατρού, θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στη φροντίδα των παιδιών με ρευματικά νοσήματα που εξυπηρετούνται από το Μακάριο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την κ. Αποστόλου, αυτό που ζητά ο Σύνδεσμος είναι όπως διασφαλιστεί η συνεχιζόμενη φροντίδα και υποστήριξη γι΄ αυτά τα παιδιά.

Σημειώνεται ότι τα παιδιά με ρευματικά νοσήματα λαμβάνουν θεραπείες για τις οποίες επιβάλλεται η συνεχής παρακολούθησή τους, τόσο για την εξέλιξη της νόσου, όσο και για παρενέργειες που συνήθως έχουν αυτά τα φάρμακα.

Γ.Χ.

Σχετικά Άρθρα