ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εμβόλιο για την πανώλη των χοίρων ανέπτυξε το Βιετνάμ

02 Ιουνίου 2022, 16:54

images

Το Βιετνάμ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ανέπτυξε με επιτυχία ένα εμβόλιο για τη χορήγηση σε χοίρους, με στόχο την καταπολέμηση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, με στόχο να γίνει η πρώτη χώρα που θα το παράγει και θα το εξάγει για εμπορικούς σκοπούς.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων, μια από τις πιο καταστροφικές ασθένειες των ζώων, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Βιετνάμ τον Φεβρουάριο του 2019 και ανάγκασε τη χώρα να εξοντώσει περίπου το 20% των γουρουνιών της το 2021.

Προέρχεται από την Αφρική και εξαπλώθηκε σε Ευρώπη και Ασία και εξαιτίας της θανατώθηκαν ή πέθαναν εκατοντάδες εκατομμύρια χοίροι παγκοσμίως. Η αφρικανική πανώλη των χοίρων είναι αβλαβής για τον άνθρωπο.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Γεωργίας του Βιετνάμ είπε ότι η ανάπτυξη του εμβολίου αποτελεί ορόσημο για τη κτηνιατρική βιομηχανία της χώρας.

Με την ανοσία να διαρκεί έξι μήνες, το εμβόλιο θα είναι ασπίδα για τη βιομηχανία χοιροτροφίας και την παραγωγή χοίρων παγκοσμίως, εκτιμούν οι επιστήμονες.

Το εμβόλιο βρίσκεται σε ανάπτυξη από τον Νοέμβριο του 2019 σε συνεργασία με ειδικούς των Ηνωμένων Πολιτειών και πραγματοποιήθηκαν ως τώρα πέντε κλινικές δοκιμές.

Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του επιβεβαιώθηκε από την Υπηρεσία Γεωργικής Έρευνας του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις αρχές στο Βιετνάμ.

«Αυτή η επιτυχία δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες και το περιθώριο εξαγωγής του εμβολίου αφρικανικής πανώλης των χοίρων που παράγεται στο Βιετνάμ είναι τεράστιο», πρόσθεσε ο αναπληρωτής Υπουργός Γεωργίας του Βιετνάμ.

Σχετικά Άρθρα