ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εμβολιάστηκε κατά κορωνοϊού και γρίπης ο Μπάιντεν, κάλεσμα στους αμερικανούς

24 September 2023, 10:47

images

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εμβολιάστηκε με το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά της Covid-19, ενώ έκανε και το ετήσιο εμβόλιο κατά της γρίπης.

«Καθώς μπαίνουμε στην εποχή της γρίπης, ο Πρόεδρος ενθαρρύνει όλους τους Αμερικανούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να επικοινωνήσουν με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης ή τον φαρμακοποιό τους για να βεβαιωθούν ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι», έγραψε σε επιστολή ο γιατρός του προέδρου Kevin O'Connor.

Η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν βρέθηκε θετική στον Covid-19 στις αρχές Σεπτεμβρίου, προκαλώντας ανησυχίες για το αν ο πρόεδρος θα μπορούσε να ταξιδέψει λίγες μέρες πριν από την προγραμματισμένη συμμετοχή του στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 στην Ινδία. Ο πρόεδρος βγήκε αρνητικός, είπε ο Λευκός Οίκος, και η πρώτη κυρία παρουσίασε ήπια συμπτώματα.

Αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε ότι θα διαθέσει 600 εκατομμύρια δολάρια σε 12 αμερικανικές εταιρείες που παράγουν τεστ Covid-19. Οι Αμερικανοί θα μπορούν και πάλι να παραγγείλουν δωρεάν κατ' οίκον τεστ Covid-19 διαδικτυακά καθώς πλησιάζει η εποχή του κρυολογήματος και της γρίπης. Κάθε νοικοκυριό θα λάβει έως και τέσσερα rapid test μέσω ταχυδρομείου από τις 25 Σεπτεμβρίου.

Οι νοσηλείες Covid-19 μεταξύ των Αμερικανών αυξήθηκαν κατά 7,7% την εβδομάδα της 9ης Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με ομοσπονδιακά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα αυτήν την εβδομάδα.

Ο Μπάιντεν βρέθηκε θετικός για τελευταία φορά στον Covid-19 το 2022, με ήπια συμπτώματα.

Σχετικά Άρθρα