ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εμβολιάστηκαν 45 χιλ. πολίτες με 4η δόση εμβολίου κατά Covid-19

31 Οκτωβρίου 2022, 11:03

images

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 45 χιλιάδες πολίτες με την 4η δόση εμβολίου κατά του Covid-19, ανέφερε ο αναπληρωτής διευθυντής των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, Ευαγόρας Ταμπούρης, με την επισκεψιμότητα στα εμβολιαστικά κέντρα να έχει αυξηθεί.

Σε παρέμβαση στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Ταμπούρης ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί προχωρούν με μέτριους ρυθμούς, αλλά υπάρχει μία αύξηση των αριθμών των ατόμων που προσέρχονται για να εμβολιαστούν.

Συγκεκριμένα, από τις 20 Σεπτεμβρίου που υπήρχαν γύρω στα 250-300 άτομα ανά ημέρα, σταδιακά αυξήθηκε στα 850 άτομα, είπε, προσθέτοντας ότι «γύρω στην προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός έπεσε στα 450 άτομα ανά μέσο όρο, ανά ημέρα».

«Ένας αριθμός ατόμων που ήθελε επείγον να εμβολιαστεί πέρασε και εμβολιάστηκε. Όμως να μην ξεχνάμε ότι έχουν ξεκινήσει και τα εμβόλια για τη γρίπη, που αρκετός κόσμος πρόλαβε και ξεκίνησε τη διαδικασία, άρα αναμένεται εντός των ημερών μία μικρή αύξηση των αριθμών των ατόμων που ενδιαφέρονται για να εμβολιαστούν», σημείωσε.

Αναφορικά με την 4η δόση εμβολίου κατά του Covid-19, δήλωσε ότι αρχικά υπήρξε ένας χαμηλός αριθμός προέλευσης, ο οποίος μας έδωσε κίνητρο για να αλλάξει το ωράριο των εμβολιαστικών κέντρων και για το απόγευμα, «αλλά και για την αλλαγή των ωραρίων των συναδέλφων που εργάζονται στα εμβολιαστικά κέντρα».

«Αυτή τη στιγμή έχουν εμβολιαστεί γύρω στις 45 χιλιάδες για 4η δόση. Έχει ακόμη αρκετή δουλειά και αρκετός κόσμος που θα προσέλθει να εμβολιαστεί», είπε.

Όσον αφορά τους δικαιούχους για 4η δόση εμβολίου, ανέφερε ότι μπορούν να προσέλθουν όσοι είναι άνω των 30 ετών και νοουμένου ότι έχουν περάσει τουλάχιστον πέντε μήνες από την προηγούμενη τους δόση.

«Εδώ βλέπουμε την αλλαγή και σε περιπτώσεις ειδικές που για κάποιο λόγο, είτε για ταξίδι, είτε για διάφορους λόγους που επιβάλλεται να εμβολιαστούν πιο νωρίς πρέπει να γίνεται μία διευθέτηση ώστε να υπάρχει μία έγκριση για να έχουν την εξυπηρέτηση άμεσα χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα», διευκρίνισε.

Σχετικά με το ωράριο των εμβολιαστικών κέντρων, λειτουργούν από τις 8:00 μέχρι τις 14:30, και την Τετάρτη το ωράριο εργασίας επεκτείνεται μέχρι τις 17:30.

«Έχουμε κάνει αυτή τη διευθέτηση για να εξυπηρετήσουμε και μεγάλα άτομα που πρέπει να τους μεταφέρει κάποιος στα εμβολιαστικά κέντρα, αλλά και άλλες ομάδες πολιτών που δεν μπορούν λόγω της εργασίας τους τις πρωινές ώρες και προτιμούν να πάνε το απόγευμα», κατέληξε.

Της Ουρανίας Στυλιανού

Σχετικά Άρθρα