ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εκτοξεύθηκαν τα κρούσματα, έκαναν πίσω για χαλαρώσεις

22 Μαρτίου 2022, 07:12

images

Παγώνει για την ώρα οποιαδήποτε συζήτηση για νέες χαλαρώσεις λόγω της απότομης αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά και του αριθμού των νοσηλευομένων.

Ο καθηγητής μοριακής ιολογίας μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ Πέτρος Καραγιάννης, σε δηλώσεις στη StockWatch, είπε ότι κατά τη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε να δοθεί πίστωση χρόνου δύο ακόμη εβδομάδων σε πρόσθετες χαλαρώσεις, λόγω της νέας επιδημιολογικής επιβάρυνσης.

Όπως διευκρίνισε, ο υπουργός Υγείας θα καταθέσει ενώπιον της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα μόνο την πρόταση για σύσταση εμβολιασμού ατόμων από 70 χρόνων και άνω και των ανοσοκατασταλμένων και τη σύσταση για εμβολιασμό με την τρίτη δόση για παιδιά από 17 χρόνων και κάτω.

Σημειώνεται ότι στην ατζέντα της χθεσινής σύσκεψης του υπουργού Υγείας με τα μέλη της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής βρίσκονται επιπρόσθετες χαλαρώσεις που είχαν εισηγηθεί τα μέλη της Επιτροπής σε προηγούμενες συσκέψεις, όπως είναι η αφαίρεση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, η μείωση του αριθμού των τεστ στα σχολεία και διαφοροποίηση της στρατηγικής των τεστ σε άτομα που είναι κρούσματα και σε άτομα που είναι επαφές.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, αποφασίστηκε να επαναξιολογηθεί η κατάσταση σε δύο εβδομάδες ώστε να διαφανεί κατά πόσο η έξαρση των τελευταίων ημερών θα έχει συνέχεια, ή αν βρίσκεται στην κορύφωση και θα ακολουθηθεί πτώση των επιδημιολογικών δεικτών.

Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ακόμη, ότι «για την ώρα δεν είναι ανησυχητική η κατάσταση, διότι όπως φαίνεται στην κοινότητα επικράτησε η παραλλαγή Όμικρον, η οποία είναι πολύ πιο μεταδοτική, όχι όμως πολύ νοσογόνος». Ταυτόχρονα, εξέφρασε την ελπίδα να είναι παροδικό το νέο κύμα αύξησης των κρουσμάτων.

Εκτόξευση κρουσμάτων 

Χθες πραγματοποιήθηκαν 114.066 διαγνωστικές εξετάσεις και εντοπίστηκαν 5.286 νέα περιστατικά με το ποσοστό θετικότητας να διαμορφώνεται στο 4,63%, ενώ ο συνολικός αριθμός των ασθενών ανήλθε στους 149 ασθενείς από τους οποίους οι 31 σε σοβαρή κατάσταση.

Της Ηρώς Ευθυμίου

Σχετικά Άρθρα