ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εκτός κινδύνου τα παιδιά με Covid-19 στο Μακάρειο

01 Ιουλίου 2022, 13:28

images

Εκτός κινδύνου φαίνεται να βρίσκονται τα έξι παιδιά που νοσηλεύονται με κορωνοϊό επί του παρόντος στο Μακάρειο Νοσοκομείο καθώς επίσης 3 παιδιά έχουν πάρει εξιτήριο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Δρ Αβραάμ Ηλία στον ΑΝΤ1, τα παιδιά που νοσηλεύονται είναι ηλικίας κάτω των 5 ετών.

Όπως ανέφερε ο Δρ Ηλία, υπάρχει αύξηση των εισαγωγών των παιδιών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία, καθώς αυτό αποτελεί ένα πανευρωπαϊκό φαινόμενο που δεν υπάρχει μόνο στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι η αύξηση αυτή επήλθε λόγω της έξαρσης της νόσου του κορωνοϊού, ως αποτέλεσμα κυρίως των μεταλλάξεων και των υποπαραλλαγών ΒΑ.4 και ΒΑ.5 της «Ομικρον», αλλά και της άρσης των προστατευτικών μέτρων και κυρίως της κατάργησης της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

«Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η πανδημία και με την έναρξη της σχολικής χρονιάς», δήλωσε.

Όσον αφορά τα συμπτώματα που παρουσιάζουν κυρίως τα παιδιά, είναι ο ψηλός πυρετός που μπορεί να διαρκεί 3-4 ημέρες και συνδυάζεται με άλλα ευρήματα όπως είναι οι διατροφικές διαταραχές, η ανορεξία, η αδιαθεσία και μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση. «Ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή, ενυδάτωση και υποστηρικτική θεραπεία», τονίζει.

Ο Δρ Ηλία εφησυχάζει ότι τα παιδιά είναι εκτός κινδύνου. «Δεν κινδυνεύει την δεδομένη στιγμή κανένα παιδί από κορωνοϊό. Δεν έχουμε παρατηρήσει λοιμώξεις του αναπνευστικού όπως πνευμονίες ή βρογχίτιδες αυτή την περίοδο», πρόσθεσε.

Ο.Σ.

Σχετικά Άρθρα