ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εκστρατεία ενημέρωσης για προώθηση επαγγέλματος του νοσηλευτή

21 Δεκεμβρίου 2023, 19:42

images

Εκστρατεία ενημέρωσης με στόχο την προώθηση του επαγγέλματος του νοσηλευτή, θα πραγματοποιήσει το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η προώθηση του νοσηλευτικού επαγγέλματος ήταν στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν την Πέμπτη, η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη και η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου, στην παρουσία λειτουργών των δύο Υπουργείων.

Η  Δρ Κανάρη παρουσίασε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης σχέδιο προώθησης του επαγγέλματος του νοσηλευτή, το οποίο ετοιμάστηκε από το Υπουργείο Υγείας και αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης νοσηλευτών.

Όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Πανεπιστήμια και άλλους εμπλεκόμενους φορείς, θα προχωρήσει αρχές του 2024, στην πραγματοποίηση εκστρατείας ενημέρωσης με σκοπό την προσέλκυση νέων φοιτητών και φοιτητριών νοσηλευτικής κατά την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά (2024 – 2025). Στόχος της εκστρατείας είναι να ενημερωθούν σωστά τόσο οι μαθητές και μαθήτριες της Μέσης Εκπαίδευσης, όσο και οι πολίτες της χώρας, για το λειτούργημα του Νοσηλευτή.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνάντησης των δύο Υπουργών, συμφωνήθηκε η διοργάνωση επιπρόσθετων εκπαιδευτικών σεμιναρίων στα σχολεία, για τον σακχαρώδη διαβήτη. Σκοπός είναι η σωστή ενημέρωση των εκπαιδευτικών, προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν άμεσα, περιστατικά που αφορούν παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη.


Οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν τέλος απόψεις για θέματα που αφορούν στην προώθηση του επαγγέλματος του Φροντιστή Υγείας.

Σχετικά Άρθρα