ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Έκθεση με 70 έργα 13 ατόμων με θέματα ψυχικής υγείας

18 Μαΐου 2023, 17:03

images

Έκθεση ζωγραφικής και κεραμικής με 70 έργα 13 ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας κάτω από το μήνυμα «ζωγραφίζω κατά των προκαταλήψεων» διοργανώνει ο Σύνδεσμος Προστασίας της Ψυχικής Υγείας (ΣΠΨΥ), σε συνεργασία με τις Μονάδες Εργασιακής Αποκατάστασης (ΔΥΨΥ-ΟΚΥπΥ), θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 24 και 26 Μαΐου.

Σε ανακοίνωση του Συνδέσμου, αναφέρεται ότι τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει η Υπουργός Υγείας, Δρ Πόπη Κανάρη, στις 24 Μαΐου 2023, ώρα 18:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Στροβόλου.

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για επανένταξη στην κοινωνία ατόμων που αντιμετωπίζουν ψυχικές προκλήσεις και περιλαμβάνει περισσότερα από 70 έργα, 13 καλλιτεχνών, από όλες τις πόλεις (Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο).

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 26 Μαΐου (ώρες λειτουργίας 9:30 – 12:30 & 16:00 – 20:00).

Επισημαίνεται ότι τα έσοδα θα δοθούν στους ίδιους τους καλλιτέχνες.

Σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν η Κάλια Σοφοκλέους εκ μέρους του Δημάρχου Στροβόλου και η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, Δρ Άννα Παραδεισιώτη.

«Η παρουσία σας στην παγκύπρια αυτή έκθεση θα ενισχύσει την προσπάθειά μας να στηρίξουμε τα άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχικές προκλήσεις και να καταπολεμήσουμε το στίγμα που υπάρχει στην κοινωνία», αναφέρει ο ΣΠΨΥ.

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της 4ης Ευρωπαϊκής Eβδομάδας Ψυχικής Υγείας (22–28 Μαΐου), την οποία διοργανώνει η μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή οργάνωση ψυχικής υγείας Mental Health Europe. Το φετινό θέμα της εβδομάδας είναι «Ψυχικά Υγιείς Κοινότητες» και στόχος της να ενισχυθεί η κατανόηση και η γνώση για την ψυχική υγεία.

Ο ΣΠΨΥ ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας, προσθέτοντας ότι προσβλέπει «σε στενότερη συνεργασία με τις τοπικές αρχές ώστε όλοι μαζί να προσφέρουμε περισσότερη στήριξη στα άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχικές προκλήσεις, και μάλιστα μέσα στην κοινότητα».

Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) είναι χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης.



Σχετικά Άρθρα