ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εκκρεμούν οι επισκέψεις συγγενών ασθενών στα νοσηλευτήρια

31 Μαρτίου 2022, 12:53

images

Εκκρεμούν ακόμη οι επισκέψεις συγγενών των ασθενών που νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία.

Έπειτα από καταγγελίες ότι οι ασθενείς που νοσηλεύονται δεν έχουν κάποιο συγγενή τους στο πλευρό τους, οι πολίτες ζητούν μία πιο απλή διαδικασία από την υφιστάμενη ώστε να μπορούν να τους επισκέπτονται.

Σε τηλεοπτική παρέμβαση στον ANT1, ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου, σχολίασε επί του θέματος ότι ο μεγάλος φόβος των νοσηλευτηρίων όλων των χωρών είναι η ενδονοσοκομειακή διασπορά του Covid-19.

Δήλωσε, επίσης, ότι σήμερα οι συγγενείς μπορούν να επισκεφθούν του συγγενείς τους στα νοσηλευτήρια εξασφαλίζοντας πρώτα άδεια η οποία προϋποθέτει μία διαδικασία.

Απαντώντας στην εισήγηση οι συγγενείς να κάνουν rapid test πριν την επίσκεψη, ο κ. Χαριλάου ανέφερε ότι «δεν είναι τόσο απλό, κάνω rapid test και μπαίνω μέσα».

Αναφερόμενος στις περιπτώσεις που παρουσιάζονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, δήλωσε ότι εκεί δεν χρειάζεται η προσκόμιση rapid test και οι γιατροί δεν το απαιτούν.

Επομένως, πρόσθεσε ότι, όσοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό μετακινούνται σε διαφορετικό μέρος από τους υπόλοιπους που είναι αρνητικοί.

Test to stay στα νοσοκομεία

Από αύριο ξεκινάει αη εφαρμογή του μέτρου test to stay στα νοσηλευτήρια.

Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, ειδικές μονάδες δειγματοληψίας θα βρίσκονται έξω από κάθε νοσηλευτήριο για τη διενέργεια  rapid test στο προσωπικό.

Όπως δήλωσε ο κ. Χαριλάου, ήδη το προσωπικό προβαίνει στη διενέργεια rapid test πριν να πάνε στη δουλειά.

Ο.Σ.

Σχετικά Άρθρα