ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εκκρεμεί πιστοποίηση ασφάλειας για Πνευμονολογική Κλινική στην Κυπερούντα

01 Ιουνίου 2023, 06:00

images

Εκκρεμεί η πιστοποίηση από την Ομάδα Επίβλεψης του Τμήματος Δημοσίων Έργων και του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών για την ασφαλή λειτουργία της Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο Κυπερούντας, ενώ έχουν καλυφθεί κάποιες θέσεις εργασίας για την Κλινική, αναφέρει η υπουργός υγείας Πόπη Κανάρη.

Σε απάντησή της προς τη βουλεύτρια του ΑΚΕΛ Μαρίνα Νικολάου, η υπουργός αναφέρει ότι πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλεια του κτηρίου της Κλινικής πριν να παραδοθεί στον ΟΚΥπΥ και πριν την μετεγκατάσταση των ασθενών σε αυτήν.

Σύμφωνα με την κ. Κανάρη, ο ΟΚΥπΥ απέστειλε σωρεία επιστολών προς το Τμήμα Δημοσίων Έργων για επίσπευση και ολοκλήρωση όλων των εργασιών που εκκρεμούν από πλευράς εργολάβου βάσει του καταλόγου εκκρεμοτήτων του Πιστοποιητικού της Προσωρινής Παραλαβής και άμεση παράδοση του κτιρίου στον Οργανισμό.

Απαντώντας στη σχετική ερώτηση της κ. Νικολάου, η υπουργός ανέφερε ότι σχετικά με τη στελέχωση με υποστηρικτικό προσωπικό υπάρχει λίστα επιτυχόντων για τις τρεις από τις τέσσερεις θέσεις Βοηθών Θαλάμου και αναμένεται η παράδοση του κτιρίου για να δοθεί ημερομηνία έναρξης της εργοδότησής τους.

Προσθέτει ότι έχει προσληφθεί άτομο για τη μια θέση Οδηγού, το οποίο ξεκίνησε 14/02/2023 με διάρκεια εργοδότησης 11 μηνών και έχει προσληφθεί άτομο για τη μία θέση Γενικού Βοηθού στις 3/4/2023.

Ωστόσο, παραμένουν κενές τρεις θέσεις Καθαριστριών, μία θέση Βοηθού Θαλάμου και μία θέση Αχθοφόρου/Κλητήρα, για τις οποίες αναμένεται η νέα λίστα από το Γραφείο Εργασίας.

Όπως αναφέρθηκε από το Γραφείο Εργασίας, είπε, η αποστολή καταλόγων για τις εκκρεμείς θέσεις καθυστερεί λόγω του ότι είτε εξαντλήθηκε η λίστα του Γραφείου Εργασίας με διαθέσιμους υποψηφίους από την γύρω περιοχή, είτε επειδή δεν υπάρχει ενδιαφέρον για εργοδότηση στην Κυπερούντα από κάτοικους Λεμεσού. 

«Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η πρόσληψη ατόμων από τη λίστα του Γραφείου Εργασίας, τότε ο Οργανισμός θα προχωρήσει στην κάλυψη των πιο κάτω θέσεων με αγορά υπηρεσιών», καταλήγει.



Σχετικά Άρθρα