ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Έκκληση Δικτύου ΕΕ για τα παιδιά στη Γάζα

07 Νοεμβρίου 2023, 16:15

images

Η κατάσταση των παιδιών στη Λωρίδα της Γάζας είναι κρίσιμη και αποτελεί μια άνευ προηγουμένου, μαζική και σοβαρή παραβίαση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, με πρωταρχικό το εγγενές τους δικαίωμα στη ζωή, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιτρόπων για το Παιδί.

Το Δίκτυο καλεί "όλα τα μέρη που εμπλέκονται σε αυτή τη σύγκρουση να σεβαστούν και να διασφαλίσουν τον σεβασμό των κανόνων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, που ισχύουν στις ένοπλες συγκρούσεις, ειδικά όσον αφορά στα παιδιά".

Καλεί, επίσης, "τη διεθνή κοινότητα να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνάμεις της για να σταματήσει και να αποτρέψει περαιτέρω παραβιάσεις των δικαιωμάτων όλων των παιδιών στη Λωρίδα της Γάζας".

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Δίκτυο, "περισσότερα από 3.500 παιδιά έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες τρεις εβδομάδες λόγω αδιάκοπων επιθέσεων ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται καθημερινά".

Σημειώνει ότι "δεν υπάρχει παιδί στη Λωρίδα της Γάζας που να μην έχει βιώσει αγωνία, τραύμα, καταστροφή, εκτοπισμό ή πένθος με τις βασικές τους ανάγκες για τροφή, νερό, υγειονομική περίθαλψη και στέγη να μην ικανοποιούνται πλέον και η επιβίωσή τους απειλείται σοβαρά".

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο καταλήγοντας αναφέρει ότι "οποιεσδήποτε στοχευμένες επιθέσεις σε πολίτες, παιδιά ή εγκαταστάσεις που στεγάζουν υπηρεσίες ή παρέχουν άμεση στήριξη και φροντίδα σε παιδιά και οικογένειες αποτελεί παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού".

Σχετικά Άρθρα