ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εκδήλωση για 10χρονα του Τμήματος Επιστημών Αποκατάστασης ΤΕΠΑΚ

02 Οκτωβρίου 2023, 20:05

images

Το Επιστημών Αποκατάστασης του ΤΕΠΑΚ έχει καταξιωθεί στα 10 χρόνια λειτουργίας του και αναμένουμε όπως η επέκταση του προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλο τον πληθυσμό, αναφέρει η Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη, σημειώνοντας ότι η συνεχής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα άτομα που χρειάζονται θεραπευτικές παρεμβάσεις φυσικής αποκατάστασης, βρίσκεται σε υψηλή προτεραιότητα.

Σε χαιρετισμό της, το απόγευμα της Δευτέρας, που διαβάστηκε σε εκδήλωση για τα 10χρονα του Τμήματος Επιστημών Αποκατάστασης του ΤΕΠΑΚ, η Πόπηάρη αναφέρει πως «με τη δημιουργία του Τμήματος πριν από 10 χρόνια και τη λειτουργία του Τμήματος Λογοθεραπείας, η παρουσία του ΤΕΠΑΚ στον Ο τομέας της αποκατάστασης έχει καταξιωθεί και αποτελεί μια σταθερή αξία στο χώρο της υγείας».

«Με την προσθήκη του προγράμματος της εργοθεραπείας, το οποίο θα προσφερθεί στους φοιτητές του Τμήματος, στο άμεσο μέλλον, καθώς και την επέκταση του, τα επόμενα χρόνια, με νέα προγράμματα σπουδών της φυσιοθεραπείας και της κοινωνικής, αναμένουμε ότι θα δώσει το ακαδημαϊκό βαθρό. και την απαιτούμενη υποστήριξη, ούτως ώστε να παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλο τον πληθυσμό», προσθέτει.

Την ίδια ώρα υπογραμμίζει ότι «το Υπουργείο Υγείας έχει θέσει σε υψηλή προτεραιότητα τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα άτομα που χρειάζονται θεραπευτικές παρεμβάσεις φυσικής αποκατάστασης».

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει στο χαιρετισμό της η Υπουργός, και μετά από μελέτη του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου παροχής υπηρεσιών φυσικής αποκατάστασης, έχει ετοιμαστεί και κατατεθεί στη Βουλή, στις 28 Ιουνίου, αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τα κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης, με στόχο τη ρύθμιση της εγκαθίδρυσης. των όρων και προϋποθέσεων αδειοδότησης και νόμιμης λειτουργίας τους, καθώς και η θέση κανόνων για τον έλεγχο και τον τρόπο λειτουργίας τους.

Υποδεικνύει ότι «το νομοσχέδιο έρχεται να καλύψει το κενό στη διασφάλιση παροχής υπηρεσιών αποθεραπείας και αποκατάστασης υψηλής ποιότητας και ρύθμισης της αδειοδότησης τους, ενόψει και της ένταξης των υπηρεσιών αυτών στο ΓεΣΥ, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα της κοινωνίας και επιτακτική επιστημονική ανάγκη».

Η Υπουργός Υγείας διαβεβαιώνει ότι η ίδια και οι υπηρεσίες του Υπουργείου της βρίσκονται δίπλα στο Τμήμα Επιστημών Αποκατάστασης του ΤΕΠΑΚ, «προσφέροντας αμέριστη υποστήριξη στις προσπάθειες σας για εκπαίδευση και έρευνα».

Από την πλευρά του, σε χαιρετισμό του, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, ο καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, εξέφρασε την περηφάνια του για το Τμήμα Αποκατάστασης και για όσα έχει πετύχει τα τελευταία δέκα χρόνια.

Διαβεβαιώθηκε ακόμη ότι το Πανεπιστήμιο στέκεται δίπλα στο Τμήμα, με σημαντική επένδυση σε υποδομές, στρατηγικό σχέδιο για την επέκταση της κλινικής αποκατάστασης και νέο ακαδημαϊκό προσωπικό, ενώ σημειώθηκε ότι πρόσφατα υποβλήθηκε αίτηση για πιστοποίηση νέου προπτυχιακού προγράμματος σπουδών στην εργοθεραπεία.

Υπογράμμισε ακόμη την προσφορά του Τμήματος Επιστημών Αποκατάστασης στην εκπαίδευση εκατοντάδων επαγγελμάτων αποκατάστασης, οι οποίοι εργάζονται σε νοσοκομεία, σχολεία ή κέντρα αποκατάστασης, αλλά και στη βελτίωση της ζωής πολλών συνανθρώπων μας, μέσα από την έρευνα και την κλινική πρακτική του Τμήματος.

Σχετικά Άρθρα