ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης μαθητών για καρκίνο προστάτη

22 Νοεμβρίου 2023, 17:35

images

Σχηματίζοντας συμβολικά την κορδέλα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του προστάτη, μαθητές και μαθήτριες του Τσιρείου Γυμνασίου Λεμεσού έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την ενημέρωση και πρόληψη του κοινού.

Την πρωτοβουλία του Συνδέσμου Γονέων και των εκπαιδευτικών του σχολείου, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται τον Νοέμβριο, χαιρέτισε η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη.

Όπως είπε η κ. Χατζημανώλη «με μεγάλη χαρά επιστρέφουμε για 3η χρονιά στο Τσίρειο Γυμνάσιο για μια δράση των μαθητών και μαθητριών που ξεκίνησε με τη συνεργασία του Συνδέσμου Γονέων και των εκπαιδευτικών».

«Ο καρκίνος του προστάτη είναι ιάσιμος και είναι αυτό το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε με την πρόληψη», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «ο καρκίνος δεν πρέπει να είναι μια λέξη που πρέπει να μας φοβίζει. Ο καρκίνος είναι δίπλα μας και από τον καθένα από εμάς εξαρτάται, από την πρόληψη, κατά πόσο θα κτυπήσει ή όχι την πόρτα μας».

Από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου, Θεόδωρος Θεοδώρου, ανέφερε ότι «σήμερα είναι μια πολύ χαρούμενη και ξεχωριστή μέρα για εμάς που συνεργαζόμαστε με το UOMO Cyprus για να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά, σε θέματα πρόληψης, αλλά και να τους δείξουμε το δρόμο ότι πρέπει να συμμετέχουν ενεργά με δράσεις προσφοράς προς τον συνάνθρωπο μας».

Σχετικά Άρθρα