ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εκατομμύρια στον ΟΑΥ και σε εταιρείες εμβολίων από το κράτος

13 Ιουλίου 2023, 06:00

images

Σχεδόν €1 δισ. δόθηκε από το κράτος στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) το 2022, ενώ εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν και σε εταιρείες για αγορές φαρμάκων και εμβολίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας, αναφορικά με τις πληρωμές που διενεργήθηκαν κατά το 2022 από Υπουργεία / Υφυπουργεία / Τμήματα /Υπηρεσίες και Ειδικά Ταμεία της Κυβέρνησης σε Φυσικά ή Νομικά Πρόσωπα, χορηγήθηκαν στον ΟΑΥ συνολικά €837 εκατ. και στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) €44 εκατ.

Για την αγορά φαρμάκων και εμβολίων δόθηκαν €13,1 εκατ. στην εταιρεία Pfizer export B.V., €9,8 εκατ. στην Αλέκτωρ Φαρμακευτική Λτδ, , €9,5 εκατ. στη Genesis Pharma (Cyprus) Limited, €9,3 εκατ. στην εταιρεία C.A. Papaellinas LTD, €7,2 εκατ. στην εταιρεία Roche (Hellas) S.A., €6,2 εκατ. στην Φαρμακευτική Οργάνωσις Κύπρου Λτδ €2,1 εκατ. στην Astra Zeneca AB και €1,6 εκατ. στην Novagem Limited

Επίσης, το κράτος χορήγησε €6,1 εκατ. στο C & S American Heart Institute Limited για ιατρική περίθαλψη, €2,3 εκατ. στο Διαγνωστικό και θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών ΥΓΕΙΑ Α.Ε. για το Σχέδιο θεραπείας Κυπρίων στο εξωτερικό και €1,9 εκατ. στην Πολυκλινική Υγεία για ιατρική περίθαλψη.

Όσον αφορά τις κρατικές χορηγίες και αγορά υπηρεσιών σε οργανισμούς δόθηκαν  €16,1 εκατ. στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής (ΝΓΚ), €5,3 εκατ. στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, €2,1 εκατ. στην Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου και €1,9 εκατ. στην Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου.

Επιπλέον, για χορηγίες σε εθελοντικούς οργανισμούς δόθηκαν €2,5 εκατ. στο HFC Hope for children UNCRC POLICY CENTER, €1,3 εκατ. στον Παγκύπριο Σύνδεσμο για άτομα με αυτισμό και €1,1 εκατ. στο Ίδρυμα Άγιος Στέφανος για άτομα με νοητική αναπηρία.

Της Ουρανίας Στυλιανού



Σχετικά Άρθρα