ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εισφορές κομμάτων στην 32η εκστρατεία ενίσχυσης ΠΑΣΥΚΑΦ

04 Οκτωβρίου 2023, 15:26

images

Την 32η Εκστρατεία Ενημέρωσης και Οικονομικής Ενίσχυσης με τίτλο «Μαζί στη ζωή» και με σύνθημα «Σημαίνει πολλά» παρουσίασε σήμερα ο ΠΑΣΥΚΑΦ.

Στόχος της εκστρατείας είναι συλλογή χρημάτων για τη συνέχιση, την ανάπτυξη και τη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών, των προγραμμάτων πρόληψης και έρευνας που προσφέρει.

ΔΗΣΥ: Σας ευχαριστούμε για την πελώρια συνεισφορά σας

Το «παρών» τους εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού έδωσαν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Νίκος Τορναρίτης και στελέχη της νεολαίας της Παράταξης. Για το έργο του ΠΑΣΥΚΑΦ ο κ. Τορναρίτης τόνισε τα εξής:

«Σας ευχαριστούμε πολύ για ό,τι κάνετε και την πελώρια συνεισφορά σας στην κοινωνία. Τα μηνύματα σας τα παίρνουμε, γινόμαστε και δέκτες αλλά οφείλουμε όλοι να γίνουμε και πομποί των δικών σας αλτρουιστικών, ανθρωπιστικών μηνυμάτων.

«Έφτασε η ώρα και η ίδια η πολιτική να αγγίξει στα αλήθεια την ίδια την κοινωνία. Γι’ αυτό και το μήνυμα σας σημαίνει πολλά. Εσείς σημαίνετε πάρα πολλά, το δικό σας έργο σημαίνει πάρα πολλά για εμάς, για τους πολίτες και πραγματικά σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας. Και με την ευκαιρία καλούμε όλες και όλους να συνεισφέρουν, ό,τι μπορεί ο καθένας, για τον πελώριο σκοπό που εσείς υπηρετείτε», σημείωσε.

ΑΚΕΛ: Ανάγκη για συνολική στρατηγική για τον καρκίνο

Την ανάγκη για συνολική στρατηγική για τον καρκίνο, επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου κατά την παράδοση της εισφοράς του Κόμματος στο πλαίσιο της 32ης Εκστρατεία Ενημέρωσης και Οικονομικής Ενίσχυσης ‘Μαζί στη ζωή’ του ΠΑΣΥΚΑΦ.

«Σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία κάθε χρόνο καταγράφονται 4000 νέα περιστατικά καρκίνου στην Κύπρο. Σε μερικά χρόνια στην ΕΕ θα είναι και η πρώτη αιτία θανάτου ο καρκίνος» δήλωσε ο κ. Στεφάνου για να σημειώσει ότι «όλα αυτά δείχνουν την ανάγκη να υπάρχει συνολική στρατηγική για τον καρκίνο, όλες οι ανάγκες δομές και υποδομές. Πρόληψη, φροντίδα, θεραπεία, στήριξη για αυτούς τους ανθρώπους που περνούν από τον καρκίνο».

Ο ΓΓ του Κόμματος υπενθύμισε ότι «το ΑΚΕΛ συμβάλλοντας σε αυτή την προσπάθεια έχει καταθέσει πρόταση νόμου για το Δικαίωμα στη λήθη» με στόχο όπως είπε, «να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση των ανθρώπων που πέρασαν καρκίνο στις υπηρεσίες ασφάλισης». «Θεωρούμε ότι με αυτή την πρόταση κάνουμε ακόμα ένα βήμα για να συμπληρώσουμε όλο το οικοδόμημα που χρειάζεται να υπάρχει σε σχέση με τους καρκινοπαθείς», σημείωσε.

Τέλος, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για το έργο που επιτελεί ο ΠΑΣΥΚΑΦ και όλοι εθελοντές, ο κ. Στεφάνου παρέδωσε στην εισφορά του Κόμματος «σε ένδειξη αναγνώρισης της δουλειάς που κάνει ο ΠΑΣΥΚΑΦ και στήριξης στο έργο του» και τόνισε την «ανάγκη η κοινωνία να παραμείνει αλληλέγγυα στους ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο, στους ανθρώπους που πέρασαν καρκίνο και τους συγγενείς που συμπάσχουν με τους παθόντες. Για να υπενθυμίζουμε στο κράτος και σε όλους εμάς που κατέχουμε δημόσια αξιώματα ότι πάντοτε πρέπει να προσφέρουμε, φροντίζουμε και να στηρίζουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη τη στήριξη, πόσο μάλλον τους καρκινοπαθείς». Σημειώνοντας τέλος ότι οι εθελοντές είναι πραγματικά πάρα πολλοί, χαρακτήρισε ως εξαιρετικά αισιόδοξο το γεγονός ότι «στην κυπριακή κοινωνία το αίσθημα της αλληλεγγύης της φροντίδας για το συνάνθρωπο μας ακόμα είναι ψηλά και αυτό είναι μια ακτίνα ελπίδας για όλους μας».

ΕΔΕΚ: Όραμα μας η δημιουργία Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου

Την εισφορά της ΕΔΕΚ στον έρανο του ΠΑΣΥΚΑΦ, επέδωσε ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Ανδρέας Αποστόλου.

«Επιστρέφουμε σήμερα το ελάχιστο από τα όσα ο ΠΑΣΥΚΑΦ και οι άνθρωποί του προσφέρουν στους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους για χρόνια. Αν δεν υπήρχε ο ΠΑΣΥΚΑΦ και οι σύνδεσμοι ασθενών στην Κύπρο, γιατί μπορεί σήμερα τα πράγματα για τη φροντίδα των καρκινοπαθών στη χώρα μας να είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά όταν ξεκίνησε ο ΠΑΣΥΚΑΦ τα πράγματα δεν ήταν τα ίδια», είπε.

Το μεγάλο όραμα της ΕΔΕΚ, συμπλήρωσε, μετά και τη δημιουργία της Εθνικής Επιτροπής για τον Καρκίνο είναι επιτέλους η Κύπρος να αποκτήσει το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, το οποίο της αξίζει.

«Από ότι πληροφορούμαι είναι όλα έτοιμα είναι όλα ενώπιον της Υπουργού Υγείας και ευχόμαστε σύντομα να παρθούν οι πολιτικές αποφάσεις έτσι ώστε να έχουμε το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου στην Κύπρο και να βάλουμε το όραμα όλων μας στις ράγες για ακόμη καλύτερες μέρες. Είμαστε πάντα δίπλα σας, όπως και εσείς είσαστε πάντα δίπλα στους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους.» 

Σχετικά Άρθρα