ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Εθνικής Αρχής Ηλεκτρονικής Υγείας

21 Μαρτίου 2024, 20:49

images

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Εθνικής Αρχής Ηλεκτρονικής Υγείας, με στόχο μεταξύ άλλων την υλοποίηση του Ενιαίου Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας.

Ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος και προβλέπει συνολικές δαπάνες ύψους €5.725.506 και τα συνολικά έσοδα του ίδιου ύψους, που προέρχονται κυρίως από την κρατική χορηγία (€1.320.295), από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (€1.367.875), καθώς και από Ανταγωνιστικά Προγράμματα (13.037.336€).

Μεταξύ άλλων η Αρχή προγραμματίζει εντός του 2024, προκήρυξη διαγωνισμού για τη δημιουργία ηλεκτρονικών υπηρεσιών για κινητά τηλέφωνα, η οποία θα επιτρέπει την άμεση πρόσβαση σε κάθε πολίτη στα δεδομένα υγείας του.

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ Μιχάλης Γιακούμη ανέφερε ότι η εκσυγχρονισμένη προσέγγιση στην υγεία είναι υγιής και ότι ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας είναι θεμελιώδες εργαλείο για την καταπολέμηση των καταχρήσεων στο ΓεΣΥ και της ιατρικής αμέλειας. Τόνισε τη δέσμευση του κόμματος στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας για να έχουν πλήρη πρόσβαση οι ασθενείς σε όλες τις υπηρεσίες υγείας.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χριστού Ορφανίδη σε παρέμβαση του σημείωσε την παρουσία στα Ολομέλεια του Προέδρου του ΔΣ της Αρχής Χριστού Σχίζα, αναφέροντας ότι αυτό σπάνια συμβαίνει κατά την έγκριση του προϋπολογισμού των ημικρατικών.

Σχετικά Άρθρα