ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δύσκολες ώρες για τη Ζέτα Αιμιλιανίδου

16 Μαΐου 2022, 10:29

images

Δύσκολες ώρες περνά η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία χθες βράδυ υπέστη ανεύρυσμα εγκεφαλικής αορτής και αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε εγχείριση.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Μάριος Πελεκάνου, η κ. Αιμιλιανίδου εισήχθη αρχικά σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη Λευκωσία και εν συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Αθηνών όπου αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Ο Προέδρος της Δημοκρατίας από τη πρώτη στιγμή ενημερώνεται για την κατάσταση της υγείας της υπουργού και εκφράζει τις θερμότερες του ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Όπως αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «μετά τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, η σημερινή συνέντευξη τύπου με θέμα «Κράτος Πρόνοιας – Κοινωνία Χωρίς Αποκλεισμούς» στην οποία θα συμμετείχε και η υπουργός όπως και οι αυριανές σχετικές με το θέμα δράσεις στην Επαρχία της Λάρνακας, αναβάλλονται».

Το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε πως χθες βράδυ η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, μεταφέρθηκε κατεπείγον σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο μετά από έντονους πονοκεφάλους, όπου διαγνώσθηκε με υπαραχνοειδή αιμορραγία στον εγκέφαλο λόγω ρήξης ανευρύσματος σε αρτηρία του εγκεφάλου.

Όπως αναφέρεται, μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα και της Γενικής Διευθύντριας Χριστίνας Γιαννάκη, η κ. Αιμιλιανίδου μεταφέρθηκε επειγόντως με αεροασθενοφόρο σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο στην Ελλάδα  και υποβάλλεται τώρα σε χειρουργική επέμβαση. Η κατάσταση της υγείας της θεωρείται κρίσιμη. Την κ. Αιμιλιανίδου συνοδεύει ο Υπουργός Υγείας.

Σχετικά Άρθρα