ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δύο νέες υποθέσεις απάτης με γιατρούς «μαϊμού»

06 Οκτωβρίου 2023, 08:43

images

Συνολικό ποσό γύρω στα 7.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας πέραν των 8.000 ευρώ έδωσαν την Πέμπτη δύο γυναίκες, ηλικίας 79 και 80 ετών, σε άγνωστα πρόσωπα που ψευδώς παρουσιάστηκαν ως ιατροί, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η οποία συστήνει προσοχή στο κοινό, μετά από τις δύο νέες αυτές καταγγελίες υποθέσεων απάτης.

Στην ανακοίνωση η Αστυνομία κάνει έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και όπως, σε περιπτώσεις απάτης, ενημερώνουν άμεσα την Αστυνομία, επικοινωνώντας με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τα επαρχιακά ΤΑΕ ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Οι δράστες της απάτης, που ψευδώς παρουσιάζονται ως ιατροί, σύμφωνα με την Αστυνομία, «επικοινωνούν τηλεφωνικά με πολίτες και τους ζητούν να πληρώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά γιατί δήθεν κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο έχει τραυματιστεί σε ατύχημα και επειγόντως χρειάζεται να τύχει χειρουργικής επέμβασης και ιατρικής περίθαλψης».

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία αναφέρει ότι σύμφωνα με τις δύο νέες καταγγελίες που υποβλήθηκαν χθες το απόγευμα, ύποπτοι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με δύο γυναίκες ηλικίας 79 και 80 ετών, κάτοικοι Λευκωσίας και Λεμεσού αντίστοιχα και ψευδώς τους ανέφεραν ότι είχαν τραυματιστεί σε ατύχημα οι δύο κόρες τους και ότι επειγόντως χρειαζόταν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση, με κόστος 90 χιλιάδων ευρώ ξεχωριστά.

Αναφέρει ότι οι δύο γυναίκες, αφού πίστεψαν τους δράστες, έδωσαν σε άγνωστα τους πρόσωπα που μετέβησαν στις κατοικίες τους, χρήματα και κοσμήματα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 79χρονη έδωσε σε άγνωστο της πρόσωπο που μετέβη στην κατοικία της, χρηματικό ποσό ύψους 4.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 8.000 με 10.000 ευρώ περίπου, ενώ η 80χρονη, έδωσε σε δύο άγνωστα της πρόσωπα που μετέβησαν στην κατοικία της, χρηματικό ποσό ύψους 2.500 με 3.000 ευρώ περίπου και χρυσαφικά, άγνωστης στο παρόν στάδιο αξίας.

Σχετικά Άρθρα