ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δύο ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στην κλινική Covid-19 στο ΓΝ Λάρνακας

13 Ιανουαρίου 2021, 08:48

images

Δύο ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται από χθες βράδυ στην κλινική Covid-19 που λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χαραλαμπος Χαριλάου, Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ «δύο ασθενείς με κορωνοϊό μεταφέρθηκαν χθες βράδυ για νοσηλεία στην κλινική Covid-19 που ετοιμάστηκε και εξοπλίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Η κλινική αρχικά θα λειτουργήσει με 28 κλίνες και στη συνέχεια εάν παραστεί ανάγκη θα ανοίξουν και οι υπόλοιπες 30 από τις συνολικά 58 που έχουν εξευρεθεί".

Πρόσθεσε ότι "η κλινική Covid-19 στη Λάρνακα διαθέτει το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό. Η προσπάθεια του ΟΚΥπΥ είναι στο παρόν στάδιο να σταλούν πιο ήπια περιστατικά ασθενών ούτως ώστε να αποκτήσει εμπειρία το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου και στη συνέχεια να αποστέλλονται πιο βαριά».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χαριλάου είπε ότι «η πολιτική του Οργανισμού είναι πρώτα να γεμίζει ασθενείς με κορωνοϊό το Νοσοκομείο Αναφοράς, στη συνέχεια τα Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού και ακολούθως η Λάρνακα. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί πλήρως η κλινική Covid-19 στη Λάρνακα, ωστόσο σε περίπτωση που θα υπάρξουν αυξημένοι αριθμοί ασθενών τότε θα χρησιμοποιηθεί».

Σχετικά Άρθρα