ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δυνατότητα ακουστικής εμπειρίας σε κωφούς μέσω της αφής

30 Μαρτίου 2024, 06:00

images

Τη δυνατότητα σε κωφούς να έχουν την εμπειρία του ακουστικού κόσμου μέσω της αφής, δίνουν προϊόντα που αναμένεται να εισαχθούν στην αγορά.

Η startup εταιρεία IREROBOT, στοχεύει στη βελτίωση της ανθρώπινης πραγματικότητας και παρουσίας, τόσο στον φυσικό, όσο και στον ψηφιακό κόσμο, ενισχύοντας την αισθητηριακή εμπειρία με συσκευές τελευταίας τεχνολογίας.

Ο CEO και ιδρυτής της εταιρείας, Ευαγόρας Ξυδάς, αναφέρει στο YgeiaWatch ότι η εταιρεία αναπτύσσει τεχνολογίες αφής και στόχος είναι η αντιμετώπιση παγκόσμιων προβλημάτων, όχι μόνο τοπικών.

Η εταιρεία αναπτύσσει δύο προϊόντα, το πρώτο για κωφά άτομα, όπου επιτρέπει την ακρόαση μέσω της αφής, μετατρέποντας τους ήχους του περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένης της ομιλίας, σε δονήσεις που νιώθουν οι κωφοί χρήστες στα χέρια τους.

Το άλλο προϊόν, σημειώνει, είναι μια φορητή συσκευή που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα που χρησιμοποιούν συσκευές εικονικής πραγματικότητας, να μπορούν να επεξεργαστούν τα εικονικά αντικείμενα, έχοντας και την εμπειρία των ιδιοτήτων τους μέσω της αφής.

Κληθείς να απαντήσει εάν τα προϊόντα διατίθενται στην αγορά, απάντησε ότι «είμαστε σε τελικά στάδια για οικονομική εκμετάλλευση των προϊόντων».

Σημειώνεται ότι από το 2017, όταν ιδρύθηκε η εταιρεία, έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και επένδυση περίπου €1 εκατ. συμπεριλαμβανομένης μιας επένδυσης από την Kinisis Ventures KV fund I.

Η εταιρεία σκοπεύει να αναπτυχθεί μέσω στρατηγικών συνεργασιών για αδειοδότηση, διανομή ή συνεργασία -ανάπτυξη των προϊόντων της.

Σημειώνεται ότι η υποστήριξη του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας ήταν ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της εταιρείας. Συγκεκριμένα, το 2021 η εταιρεία εξασφάλισε χρηματοδότηση seed που βοήθησε στη δημιουργία της ομάδας και της υποδομής. Επιπλέον, μέσω της υποστήριξης του ΙδΕΚ, η IREROBOT είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει σημαντικές τεχνολογικές εκθέσεις στο εξωτερικό και να δημιουργήσει σημαντικές διασυνδέσεις.

Της Γεωργίας Χαννή

Σχετικά Άρθρα