ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δωρεάν συσκευές για διευκόλυνση στάθμευσης ΑμεΑ

23 Φεβρουαρίου 2024, 15:43

images

Στην δωρεάν παροχή έως 1000 συσκευών BLE tag (Bluetooth Low Energy) σε χρήστες ΑμεΑ προχωρά ο Δήμος Λευκωσίας, με σκοπό τη διευκόλυνσή τους στην εξεύρεση διαθέσιμων χώρων στάθμευσης. Η υπηρεσία παρέχεται, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος, στο πλαίσιο της εφαρμογής Smart Parking που έχει τεθεί σε λειτουργία από τον Σεπτέμβριο του 2023.

Όπως εξηγεί η ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, η εφαρμογή Smart Parking Nicosia ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για τη διαθεσιμότητα συγκεκριμένων θέσεων στάθμευσης στην εντός των τειχών πόλη. Σημειώνεται η στρατηγική απόφαση του Δήμου Λευκωσίας όπως 20% του συνόλου των έξυπνων αισθητήρων που αναγνωρίζουν τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης στην πόλη να καλύπτουν τις θέσεις ΑμεΑ.

Στις συσκευές BLE tag για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ, όπως εξηγεί ο Δήμος, η τεχνολογία Bluetooth επιτρέπει την αναγνώριση της κατάληψης της θέσης από όχημα και μέσω του σήματος από το ΒLE tag αναγνωρίζεται αυτόματα εάν είναι δικαιούχος ΑμεΑ.

«Με τις συσκευές BLE tag, το όφελος είναι διπλό: αφενός, η διαδικασία πάρκινγκ απλοποιείται και, αφετέρου, η ηλεκτρονική αναγνώριση επιτρέπει στους τροχονόμους του Δήμου τον έγκυρο και έγκαιρο έλεγχο, αποτρέποντας την παράνομη κατάληψη θέσης ΑμεΑ», σημειώνει η ανακοίνωση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν online την φόρμα για εγγραφή. Σημειώνεται ότι το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021 – 2027» με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ.

Σχετικά Άρθρα