ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δώδεκα με 15 νέα περιστατικά HIV μηνιαίως στη Γρηγόρειο Κλινική

19 Απριλίου 2022, 13:45

images

Η Γρηγόρειος Κλινική, δέχεται κατά μέσο όρο 12-15 καινούργια περιστατικά σε μηνιαία βάση, αναφέρει σε ανακοίνωση του, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), σημειώνοντας ότι προτεραιότητα του, είναι η σωστή στελέχωση της Κλινικής.

Οπως σημειώνει ο ΟΚΥπΥ, η Κλινική αποτελεί κέντρο αναφοράς για άτομα που ζουν με τον ιό HIV παγκύπρια και λειτουργεί από το 1996, διάστημα κατά το οποίο έχει δεχθεί πέραν των 1.330 διαγνωσθέντων ατόμων.

Η Κλινική παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε οροθετικούς ασθενείς, η οποία αφορά, τόσο σε επίπεδο εξωτερικού ιατρείου, όσο και ενδονοσοκομειακής νοσηλείας.

Πέραν της εξειδικευμένης ιατρικής κάλυψης των θεμάτων που άπτονται της HIV λοίμωξης και της αντιρετροϊκής αγωγής, η Κλινική καλύπτει το σύνολο των ιατρικών αναγκών του πληθυσμού που την επισκέπτεται και αποτελεί συμβουλευτικό κέντρο για το σύνολο της ιατρικής κοινότητας της Κύπρου.

Όπως αναφέρει ο ΟΚΥπΥ, στο πλαίσιο της πολυδιάστατης λειτουργίας της, η Γρηγόρειος Κλινική αποτελεί τον επιδημιολογικό σύνδεσμο μεταξύ Υπουργείου Υγείας και Διεθνών Υγειονομικών Φορέων για την επιτήρηση της HIV λοίμωξης στην Κύπρο, καθώς και κόμβο συνεργασίας με τις σχετικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, για προώθηση και ανάπτυξη όλων των θεμάτων που αφορούν τον ιό HIV στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι η σωστή στελέχωση της Γρηγόρειου Κλινικής με ιατρικό προσωπικό, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και γι’ αυτό τον λόγο  γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ούτως ώστε να μην υπάρξει οποιοδήποτε κενό μετά από την αφυπηρέτηση του Διευθυντή της Κλινικής.

Σχετικά Άρθρα