ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δριμεία επίθεση μονογονεϊκών οικογενειών- Καμία κοινωνική πολιτική κράτους

29 Ιανουαρίου 2024, 13:21

images

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης, εξαπολύουν οι μονογονεϊκές οικογένειες υποστηρίζοντας ότι από τις πολιτικές της, απουσιάζουν μέτρα κοινωνικής πολιτικής.

Σε παρέμβασή της στη μεσημβρινή εκπομπή του Alpha, η πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων, Αργεντούλα Ιωάννου ανέφερε ότι προχθές Πέμπτη , υπήρξε σύσκεψη στο υπουργείο εργασίας για την έγκριση του σχεδίου δημογραφικής πολιτικής.

Όπως σημείωσε, ο υπουργός Εργασίας κάλεσε όλες τις οργανώσεις να το εγκρίνουν χωρίς να γίνει διάλογος ενώ δεν περιλαμβάνονται μέτρα στήριξης των ευάλωτων οικογενειών.

Σημείωσε ότι έχει ζητηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών για να του εξηγηθεί ότι η οικονομική πολιτική πρέπει να έχει και κοινωνικό πρόσημο. «Έχουμε ζητήσει να μπούμε με προϋποθέσεις βέβαια στην κατηγορία 08 της διατίμησης του ηλεκτρικού ρεύματος και απαξίωσαν οποιαδήποτε απάντηση», υπογράμμισε.

Σημείωσε, ότι τεράστια ομάδα μονογονεϊκών οικογενειών, ζει μόνο με €1000 εισόδημα, χωρίς δεύτερο εισόδημα στο σπίτι.

Ανάμεσα στα άλλα, οι μονογονεϊκές οικογένειες απαιτούν τη βελτίωση του μονογονεϊκού επιδόματος και να σταματήσει η «στρέβλωση» να κόβεται το επίδομα μονογονιού με τη συμβίωση, ενώ έχει ζητηθεί και αύξηση των επιδομάτων ενοικίου.

Της Γεωργίας Χαννή

Σχετικά Άρθρα