ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δραματική έκκληση ΟΗΕ για τρόφιμα και καύσιμα στη Γάζα

23 Οκτωβρίου 2023, 11:21

images

Η Γάζα χρειάζεται καύσιμα «τόσο επειγόντως όσο το νερό και τα τρόφιμα», δήλωσε η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών (UNRWA) στο CNN σήμερα, καθώς τα δύο κομβόι βοήθειας που εισήλθαν στη Γάζα αυτό το Σαββατοκύριακο μόλις και μετά βίας αμβλύνουν τις άθλιες συνθήκες.

«Χωρίς καύσιμα, δεν θα είναι δυνατό να κινηθείς στη Γάζα... ή να δουλέψει η μονάδα αφαλάτωσης νερού ή να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία», δήλωσε η Διευθύντρια Επικοινωνίας Tamara Alrifai.

Η Alrifai είπε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια που εισήλθε στη Γάζα ήταν «ένα κλάσμα» της αναγκαίας για περισσότερους από 400.000 εκτοπισμένους που βρίσκονται επί του παρόντος σε καταφύγια σε σχολεία που διευθύνει η UNRWA, προσθέτοντας ότι η κατάσταση είναι «πολύ, πολύ άσχημη».

Δήλωσε ότι οι άνθρωποι στη Γάζα αναγκάζονται να ζουν με μερίδες τροφίμων, «ακόμη και μετρώντας τις ελάχιστες απαιτούμενες θερμίδες ανά άτομο ανά ημέρα για επιβίωση», προσθέτοντας, «πραγματικά υπολογίζουμε σε μια συνεχή και ανεμπόδιστη πρόσβαση των φορτηγών από τη Ράφα στη Γάζα».

Το Ισραήλ έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν θα επιτραπεί η αποστολή καυσίμων στη Γάζα.

Πηγή: Euro2day

Σχετικά Άρθρα