ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δρ. Καραγιάννης: Σταθερή η επιδημιολογική κατάσταση χώρας

07 Οκτωβρίου 2021, 06:05

images

Η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας είναι σταθερή, όπως υποστηρίζει ο καθηγητής μοριακής ιολογίας μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ Πέτρος Καραγιάννης.

Σε δηλώσεις στο YgeiaWatch, ο κ. Καραγιάννης σημειώνει ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση τις τελευταίες μέρες γύρω στα 100 κρούσματα την ημέρα.

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις για το επόμενο διάστημα, επισημαίνει ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς πηγαίνουν τα πράγματα σχετικά με τους εμβολιασμούς που βρίσκονται σε καλό δρόμο και το τι επιφυλάσσει ο ιός για μας που είναι άγνωστο τονίζοντας ότι η δική μας συμπεριφορά δεν πρέπει να παρουσιάζει εκπτώσεις μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε το πάνω χέρι.

Αναφορικά με την κατάσταση στα σχολεία, επισημαίνει ότι είναι πολύ καλή και αυτό αντικατοπτρίζει όπως αναφέρει την καλή επιδημιολογική κατάσταση στην κοινότητα.

Κληθείς να απαντήσει σε αναφορές ότι μετά από τους εμβολιασμούς έχουν επιδεινωθεί προβλήματα υγείας, ο κ. Καραγιάννης σημειώνει ότι χωρίς μελέτες που να το αποδεικνύουν πρόκειται για εικασίες και παραπληροφόρηση.

Γ.Χ.

Σχετικά Άρθρα